Da jeg ikke hadde tid til å være syk

Krise! Jeg hadde 24 timer på meg for å bli frisk. Kunne det gå?

Publisert Publisert

KAMP MOT KLOKKEN: Erik Hanøy måtte kjempe en tapper kamp.

 • Erik Hanøy
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Har du noen gang opplevd å bli syk på et ubeleilig tidspunkt? For eksempel like før en eksamen, dagen før ditt eget bryllup eller kvelden før et viktig jobbintervju? Da er gode råd dyre, og du må finne en løsning som gjør deg i stand til å gjennomføre neste dags planer.

Det var slik jeg hadde det, da jeg lå på rommet på Fleischer’s Hotell. Jeg skulle egentlig vært på vei nedover løypene i Bavallen, men neida, i stedet lå jeg sengen, med verk i kroppen, blytungt hode og en stemme så hes at både Rod Stewart og Jørn Hoel ville ha bøyd seg andektig i støvet.

Om det var influensa eller forkjølelse eller noe annet, det vet jeg ikke, men jeg visste at jeg hadde 24 timer på meg til å bli frisk. Dagen etter skulle jeg nemlig holde foredrag for de ansatte på hotellet, og en hostende foredragsholder uten stemme, det høres ikke ut som en oppskrift på suksess…

Før møtte jeg kjentfolk på byen. Nå treffer jeg dem på fotballcup:

Les også

Finnes det noe bedre å bruke en søndagsmorgen til?

Gode råd var dyre , men heldigvis lever vi i kommunikasjonens tidsalder, så jeg spurte mine venner på Facebook om råd. Responsen var god, meget god, jeg fikk over 70 kreative innspill på hvordan jeg kunne bli frisk innen 24 timer.

Honning, C-vitamin, ingefær, rå hvitløk, kokt vann med sitron, solbærtoddy, tran, en varm dusj, appelsinjuice, varm melk med pepper, gurkemeie, sitron, halspastiller, badstu og nesespray. Det var ingen mangel på gode forslag, og det som ble hyppigst foreslått, var at jeg måtte drikke konjakk, masse konjakk, både varm og kald. Tiltroen til alkoholens kurerende evner er tydeligvis høy blant mine Facebook-venner, mensannheten ligger nok mer i nærheten av det som en venn så treffende skrev: «Av alt det som ikke hjelper, så er konjakk det beste».

Et av livets store mysterier:

Les også

Blir støvsuging mer effektivt når det er fotball på TV?

Vel, her var det bare å sette i gang, og i løpet av de neste 24 timene så drakk jeg varmt vann med sitron, jeg holdt på å besvime da jeg tilbrakte over en time i badstu og jeg spiste halstabletter med et navn som lovde at jeg ville være frisk i løpet av morgendagen. Jeg gurglet halsen hver time med munnvann, jeg spiste honning rett fra boksen og for å holde meg varm lå jeg godt innpakket i to tykke dyner. Nese og bihuler ble renset med saltvann, og for å spare stemmen så gjorde jeg noe som er særdeles naturstridig for meg, jeg holdt kjeft …(Det er noe jeg sliter med, selv når jeg er alene!)

I tillegg kjørte jeg på med dugelige doser kraftig paracet, av den typen man får kjøpt i Spania. Det duger nemlig ikke med norske pyse-tabletter. Skal du ha noe som virker, så må du til EU! Disse tablettene var som sagt kraftige, kanskje for kraftige, for de ga meg mareritt om jordens dramatiske undergang, samtaler med mine døde forfedre og opplevelsen av å være forlatt i en diger ørken …

Mysteriet:

Les også

Hvem er egentlig disse gamle som ikke klarer å slå på en PC?

Så er spørsmålet , hadde denne hestekuren noen virkning? Ble jeg frisk nok til å gjennomføre foredraget? Nei, selvsagt ikke. Tvert imot så ble jeg bare verre, mye verre. Da jeg våknet neste morgen, var jeg susen i hodet, stemmen var borte og hostekulene enda lengre enn dagen før. Det var ingen vei utenom, jeg måtte avlyse.

I skrivende stund er jeg fremdeles syk, og nå har det gått fire dager siden elendigheten brøt løs. Egentlig så er jeg ikke overrasket, sykdommer som forkjølelse og influensa lever tydeligvis sitt eget liv, upåvirket av menneskehetens evne til å tilegne seg helbredende medisinsk kunnskap. De er vanskelige å få has på, og det får meg til å tenke på et godt ordtak:

«En forkjølelse varer som regel fra syv dager til en uke, avhengig av hva du gjør for å bli frisk»

Da Hanøyen kom i styret:

Les også

I årevis klarte Hanøy å snike seg unna FAU og komiteer

Publisert
 1. Jeg ville si opp TV-avtalen. Det var lettere sagt enn gjort.

 2. Klarer «nissen» å lure naboungene i år også?

 3. Vil du redde Bybanen, må du bruke bilen oftere

 4. Erik Hanøy har fått forbud mot å handle klær på egen hånd. Med god grunn.

 5. Erik Hanøy spiller døv, blind, stum og lam for å forsvare plassen sin

 6. Erik Hanøy skulle aldri bli som sine overbekymrede foreldre

Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. Derfor er livet best etter 40

 2. Husker du da blyanten var en viktig del av musikken?

 3. Blir du med på nachspiel? 

 4. Jeg fikk panikk da jeg tok skjønnhetsoperasjon

 5. En veldig pinlig julefortelling

 6. Egget som ble til 216 millioner høns!

 7. Snill mann, men en hissig bilist

 8. Mission impossible: 24 timer uten internett

 9. Hvorfor hilser vi egentlig på fremmede når vi går på tur?

 10. Hvorfor selger de blyanter i parfymeavdelingen?

 11. Kampen om garderobeskapet

 12. 13 tenåringsjenter kastet meg ut av mitt eget hus!

BT anbefaler

Drapssiktet student avhørt: – Han har det vanskelig

Mandag fremstilles 19-åringen for varetekt.

LES SAKEN
 1. Skråblikk