Jeg har dessverre ikke hatt tid …

Den eldste, og noen ganger beste, unnskyldningen i boken.

ERIK HANØY: Har hatt tid til å skrive dette skråblikket.
  • Skråblikk: Erik Hanøy
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Fikk du med deg denne?

Les også

Vet du hva som skjer hvis du bruker Zalo i oppvaskmaskinen?

Matematikere har funnet ut at Tiden er relativ, den endrer hastighet dersom du beveger deg i veldig stor fart, f.eks i verdensrommet. Personlig tror jeg at den er relativ, selv om du sitter helt i ro også. Alle som har tilbrakt seks timer på en flyplass vet at det oppleves som en evighet. Seks timer sammen med gode venner derimot, da er kvelden over før du får sukk for deg.

Selv om Tiden kan oppleves forskjellig, så er den faktisk det mest rettferdige vi har, absolutt alle mennesker får nemlig utdelt samme mengde pr døgn, 24 timer. Alle får like mye, uansett hvem du er. Det er jo helt fantastisk, dette må jo være den ultimate sosialisme?

Hanøys hjelp til selvhjelp:

Les også

Dette geniale trikset hjelper deg til å huske navn

Hvordan kan det da ha seg at noen mennesker mener at de har mindre tid enn andre?

Svaret er enkelt , det skyldes at hver person fyller Tiden med ulike antall gjøremål. Det er derfor den amerikanske presidenten er travlere enn en pensjonist. Barack Obama har imidlertid ikke noe å klage på, han har som nevnt samme mengde tid å forbruke som pensjonisten, men han prioriterer den krevende jobben med å styre USA, fremfor å ta seg en avslappende fisketur.

Vi mennesker behandler Tiden veldig dårlig, for vi skylder ofte på den for å lette vår dårlige samvittighet.

La oss si at du har en slektning som bor på et gamlehjem. Tante Olga blir veldig glad når hun får besøk, men hun synes det er litt for lenge siden sist hun så deg. Da er det veldig lettvint å ramse opp noen fraser om at du har hatt det så travelt, og at du gjerne skulle kommet oftere, men at Tiden ikke strekker til …

Hanøy vil redde menneskeheten:

Les også

Det er feigt å bruke handleliste!

Dette er jo ikke nødvendigvis helt korrekt. Sannheten (som vi selvsagt ikke kan si rett ut) er at du forrige måned heller ville dra på weekendtur til København fremfor å besøke din gamle tante. Jeg sier ikke at det er noe galt i dette valget, selv om tante Olga er kjempekoselig, så klarer hun jo ikke å konkurrere mot det yrende folkelivet i Nyhavn. Du har rett og slett prioritert noe annet fremfor samvær med henne. Slike valg må vi ta i et sett, det er jo klart at det er kjekkere å gå på Brann-kamp enn å klippe plenen. En tur på byfjellene er så definitivt å foretrekke fremfor å male huset.

Unnskyldningen blir uansett den samme, vi har ikke hatt tid …

Vi er på linje:

Les også

Dette er noe alle mannfolk forstår

Så er spørsmålet: Hva skal vi gjøre? Hvordan løser vi dette? Døgnet har jo kun 24 timer, og det er i minste laget med full jobb, familie, frivillige verv, venner å ta vare på og intensjoner om å holde oss i form. Vel, det fine er at vi faktisk bestemmer dette selv! Du kan for eksempel bytte til en mindre krevende jobb, for på den måten å frigjøre tid, men da må du samtidig være forberedt på redusert levestandard. Er du villig til det? Du kan også si fra deg vervet i idrettslaget, men da går du glipp av mange fine opplevelser. Dette er vanskelige valg, og det ender fort med at vi fyller Tiden med alt for mange gjøremål. Vi prøver å rekke over alt, men det ender til slutt med at vi må prioritere.

Stakkars Tiden, som stadig må ta skylden for våre prioriteringer.

Sterk speakeropplevelse:

Les også

Det var en sterk opplevelse å se ansiktet på guttungen da han tok de siste stegene

Nå skal det sies at et samfunn uten Tiden å støtte seg til, neppe ville være særlig hyggelig å leve i. Da hadde vi blitt nødt til å fortelle sannheten om hvorfor vi ikke stiller på dugnad, årsaken til at vi ikke svarer på mobiltelefonen og hvorfor vi ennå ikke har klippet hekken som lager skygge på naboens terrasse. En slik løsning hadde nok ikke vært særlig populær. Ærlighet er ikke alltid det beste …

Nei, takk og pris for at vi har Tiden å skylde på, den gjør tilværelsen vår enklere.

Den er alltid der for oss når vi trenger den.

Publisert
  1. Skråblikk
  2. Bergen
BT anbefaler

Frykter bompenge­bråk: – Kan sette Bybanen til Åsane i fare

Fylkeskommunen vil komme i gang med byggingen av Bybanen til Åsane i 2024. Det blir ikke lett.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Her tømmer de bygget – 50 personer får ny arbeidsplass

  2. – Mobiltelefon tok fyr på et fly til Bergen

  3. – Det jeg har sett taler ikke godt for dem som har gjort dette

  4. Han var en av klodens største popstjerner. På lørdag tar Ronan Keating fergen fra Halhjem.

  5. – Stedet for late feriedager, sene frokoster og lange lunsjer

  6. Harde tak for turistmagneten. Passasjersvikt som svir.