Mission impossible: 24 timer uten internett

Jeg bestemte meg for å gjennomføre et eksperiment.

Publisert Publisert

erik.jpg Foto: Erik Hanøy

erik3.jpg

  • Erik Hanøy
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Enten vi liker det eller ikke, så er det et faktum at internett har blitt en viktig del av våre liv. Da tenker jeg ikke bare på e-post, nettaviser, sosiale medier og diverse underholdningstjenester, vi bruker nettet på mange flere områder enn dette. Er det mulig å slippe unna? Jeg bestemte meg for å gjennomføre et eksperiment, jeg skulle holde meg totalt borte fra nettet i 24 timer!

PA-06082013-BT-076.jpg

Å gjennomføre dette på en arbeidsdag ville blitt svært vanskelig, å sende morgenradio for NRK Hordaland uten å være online kunne fort blitt kaotisk. Derfor valgte jeg meg en lørdag, mer nøyaktig den 14.november, fra midnatt til midnatt. Da jeg la meg fredag kveld, hadde jeg slagplanen klar, ingen Facebook, Twitter eller Netflix på meg, og bt.no og andre nettsteder måtte klare seg uten mine besøk. For å motstå fristelser og forebygge forglemmelser vurderte jeg å slå av husets bredbåndsruter, men den planen satte resten av familien en effektiv stopper for…

Les også:

Les også

- Etter første trening må jeg innrømme at jeg lurte på hva jeg hadde begitt meg ut på

Kunne jeg virkelig lykkes i å manøvrere meg gjennom denne krevende hinderløypen? Motivasjonen var på topp, men det begynte veldig dårlig, lørdag morgen ble jeg vekket av en sms. Så langt alt vel, telefonsamtaler og sms er lov, men da jeg svarte på meldingen ble den sendt som en iMessage…

Aiaiai, iMessage går jo via bredbåndet, dermed hadde jeg allerede brutt reglene!!

Ok, en liten glipp der, men jeg valgte å se bort fra dette feiltrinnet, deaktiverte iMessage og sto opp for å spise frokost. Dette måltidet nytes vanligvis i selskap med NRK P1, men apparatet på kjøkkenet er en wi-fi radio, dermed falt det alternativet ut. Frokost ble spist i stillhet.

Les også:

Les også

I årevis klarte Hanøy å snike seg unna FAU og komitéer

En time senere var det klart for en treningsøkt i vektrommet, der jeg alltid kjører på med høy musikk. Problemet er bare at jeg bruker strømmetjenester og disse går naturligvis via internett. Jeg hadde riktignok noen låter liggende på en ekstern harddisk, men de er jo på et tidligere tidspunkt lastet ned fra nettet. Litt i grenseland der altså, og siden jeg allerede hadde et regelbrudd på samvittigheten ble det trening uten musikk. Aldri har det vært kjedeligere å løfte en vektstang opp og ned…

Les også:

Les også

Her er Erik Hanøy, fantastisk ektemann

Jeg må innrømme at jeg er en real nyhets-junkie, og utpå formiddagen begynte abstinensene å melde seg. Nettaviser var jo uaktuelt, men jeg fant trøst i en trofast følgesvenn fra 90-tallet, nemlig NRK tekst-TV. Jeg var sant og si ikke sikker på om det fremdeles var i drift, men joda, min barndoms informasjonskanal var fremdeles til å stole på. I nøden spiser fanden fluer, og der og da var det en mer enn god nok løsning for meg.

Jeg skal innrømme at lørdag 14.november ikke var helt tilfeldig valgt, det var nemlig spillefri i Premiere League den helgen. Hadde det vært vanlig serierunde kunne jeg jo ikke sett på kampene, siden de vises på TV2 Sumo, altså via internett. Det skal tydeligvis ikke være enkelt..

Denne lørdagskvelden hadde fruen invitert noen venninner på vinkveld, så jeg fant ut at det kanskje ikke ville være så dumt å ta en tur på kino for å sjekke ut de siste eskapadene til agent 007.

Men hvordan skulle jeg få bestilt billett?

Jeg hadde jo ikke lov til å gjøre dette via nettsidene til Bergen Kino! Det var kun èn løsning, jeg måtte gamble på at det var ledige billetter i skranken nede på Konsertpaleet.

Jeg bruker som regel offentlig transport når jeg skal til sentrum, og da jeg sto på holdeplassen dukket det opp enda en utfordring, hvordan skulle jeg få betalt for turen? Jeg kunne ikke benytte meg av Skyss-appen på telefonen, for den opererer jo via 4G, altså internett… Løsning

erik3.jpg

en ble enkel, men dyr, jeg måtte betale bussjåføren en god gammeldags 50-lapp for å få lov til å sitte på.

Vel inne på bussen tenkte jeg at billetten kunne være en god illustrasjon til denne artikkelen, så jeg fant frem mobilen for å ta et bilde. Da kom jeg på at mobilbildene mine lastes automatisk opp til iCloud… Det var nære på, men noen raske endringer av innstillingene løste dette, og bildet ble tatt uten å ødelegge for eksperimentet.

På Konsertpaleet kunne jeg til min store lettelse konstatere at det fremdeles var ledige billetter til James Bond. Nå var jeg nesten i mål, filmen ville være slutt rundt kl. 23.30, og da var det bare 30 minutter igjen av døgnet. Dette kom til å gå bra, 24 timer med tungvinte løsninger var i ferd med å nærme seg slutten.

Nå skal ikke jeg røpe handlingen i filmen, men la meg si det slik: James Bond ville fått enda flere problemer dersom han skulle løst oppdraget sitt uten bruk av internett. Det er jo kjekt at vi tross alt har noe til felles, agent 007 og jeg…

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Kampen om garderobeskapet

  2. Hvorfor selger de blyanter i parfymeavdelingen?

BT anbefaler

Har gjenskapt hvordan Bergen så ut i 1320

Nå kan du på film og bilder se hvordan Bergen trolig så ut i middelalderen.

LES SAKEN