Slik fikk vi hvilepuls på aktiv ferie

SKRÅBLIKK: Endelig har jeg forstått poenget med å ha ferie!

AVSLAPPET: Stemningsrapport fra Erik Hanøys «aktive» ferie.
  • Erik Hanøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I år hadde jeg bestemt meg, dette skulle ikke bli enda en lat ferie til varmere breddegrader, der dagene går med til bading, tilbedelse av Solguden og restaurantbesøk ut i de små timer. I år skulle det bli andre boller, jajamenn, i år hadde jeg seriøse intensjoner om en aktiv ferie!

Medlemmene av reisefølget ga meg tilsynelatende sin fulle støtte, men jeg lot meg ikke lure. Uthalingstaktikk er nemlig et av de eldste triksene i boken, viser man akkurat passe interesse for planene som presenteres, så vil de på merkverdig vis forsvinne av seg selv. Alle som har litt fartstid i arbeidslivet kjenner til dette.

Vel, da hadde de møtt på feil mann, jeg gikk nemlig grundig til verks. Allerede på seinvinteren var jeg i gang med å endevende internett på jakt etter spennende gjøremål i skapelig kjøreavstand fra Torrevieja. På vår lukkede side på Facebook publiserte jeg innlegg etter innlegg, det var faktisk ikke måte på hvor mye spennende denne spanske regionen hadde å by på. I begynnelsen var responsen bra, men etter en tid følte jeg at entusiasmen til de andre begynte å minke en smule. Min egen kone ba meg til og med om å roe meg litt ned…

Voksenproblemer:

Les også

«Unisex-toalett er det dummeste siden Cola med kirsebærsmak»

Hennes anmodning var til ingen nytte, jeg fortsatte mine utrettelige søk etter spennende grotter, anerkjente museum,mektige landskap, bortgjemte landsbyer og lokale festivaler.Jeg tror faktisk at jeg har litt talent for å overbevise folk, for både fruen og venneparet ble etter hvert positive, en aktiv ferie kunne de så absolutt være med på!Vi ble til og med enige om å komme oss forholdsvis tidlig til sengs, slik at vi fikk mest mulig ut av neste dag. I tillegg var det stemning for felles treningsøkter, vi snakker jogging klokken 8 på morgenkvisten, etterfulgt av en dugelig svømmeøkt i bassenget. Når dette var unnagjort, kunne vi nyte resten av dagen med god samvittighet.

Nå er ferien over, og vi er trygt tilbake i Bergen. Hvordan gikk det egentlig med våre ambisiøse planer om en aktiv ferie?

Vel, det begynte jo veldig lovende, første morgen etter ankomst gikk vi nesten 10 kilometer i hurtig tempo. Etterpå var alle meget fornøyd med egen innsats, fruene hadde til og med blitt plystret på av spanske bygningsarbeidere, så dermed var jo dagen reddet for dem….

Fikk du med deg denne?

Les også

Erik Hanøy om sine taxi-opplevelser i utlandet

Neste morgen var gjengen litt vanskeligere å få i gang. Det kan ha sammenheng med at vi ble sittende på terrassen til klokken 3 på natten, eller var det kanskje klokken 4? Ingen av oss er helt sikre, men resultatet ble uansett at jeg endte opp med å tilbringe morgenen mutters alene i bassenget. Mens de andre sov, klarte jeg å presse 200 lengder ut av kroppen. Jeg skal ikke lyve, svømming har en lei tendens til å bli veldig ensformig etter en stund, så det krevde stor viljestyrke å få fullført treningsøkten.

Etter dette kan jeg ikke erindre å ha trent et eneste sekund, vi kom oss heller aldri på museum, besøkte ingen grotter, landsbyer eller noe mektig landskap. Det ble riktignok spilt litt minigolf og kjørt noen runder med gokart, men det skyldes utelukkende at ungene maste. Vi hadde jo lovet dem…..

Skråblikk:

Les også

Hvorfor er det ille at menn går i tights?

De neste 12 dagene gikk sin gang med slikking av sol langs bassengkanten, og sene kvelder der vi ble oppvartet av spanske servitører. Mine planer om en aktiv ferie hadde avgått med døden, tilbake var kun latskap og følelsen av at alt kunne utsettes til neste dag.

Nå skal det nevnes at det muligens var til det beste at det gikk som det gikk, for da vi reiste hjem var vi godt uthvilte hele gjengen.

Jeg tror jeg har lest et sted at det er det som er poenget med å ha ferie …

Publisert: