Idealistiske ildsjeler saboteres av udugelige politikere

Ildsjelen Ola Hiis Bergh ser seg dessverre nødt til å trekke seg fra sin ubestridte posisjon som lokomotiv innen cruisevirksomhet i Bergen, et virke som bygger havnen Bergen.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

Den tidligere turistsjefen kan ikke leve med Meibom som havnesjef. Dette er forståelig. Ubegripelig er det at varaordfører Helland ikke har grepet fatt i problemet Meibom siste tre årene. Helland kan ikke fortsette som styreleder, til det er hans opptreden alt for uansvarlig og preget av handlingslammelse.

Miljøvernforbundet ser Bergen by som tjent med et sterkt havnevesen ledet av kompetente og handlekraftige personer. Et havnevesen som er der når det gjelder for å bygge ut vilkårene for den stort sett miljømessig uovertrufne sjøtransporten. Et havnevesen som sørger for at neste gang et lite oljesøl truer, ikke skal la tåken ligge tykk som den gjorde ved «Rocknes».

Storhavnsamarbeidet med Haugesund og Stavanger gikk i vasken grunnet Meibom sin totale svikt. Dette er bekreftet fra kilder. Begrep som kompetent og handlekraftig kan knapt sies å ha gyldighet for Meibom. Helland som styreleder må likevel bære det tyngste ansvaret for at han ikke tidlig sa fra til resten av styret om de ledelsesproblem Meibom allerede tidlig i sin tid som sjef utgjorde for BOH.

At andre aktører innen turisme i Bergen i gårsdagens BT ikke torde stille opp og ta et oppgjør med inkompetansen i Slottsgaten, var vel ikke mer enn forventet. Det skal ryggrad til å stå oppreist når det blåser.

Kurt Oddekalv,

leder Norges Miljøvernforbund

Publisert
BT anbefaler

Fem steder stengt på dagen: – Vi tar igjen etter to år med lite tilsyn

Alle spisesteder i Bergen og omland skal sjekkes i år. Så langt har fem blitt stengt på dagen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Kortproblemer førte til lange køer. Nå er feilen rettet.

  2. E16: – Mann og kvinne i 50-årene omkom

  3. Da bankterminalene streiket, tok butikksjefen grep

  4. «Bergen har for lengst omdannet nasjonaldagen til en feiring av seg selv»

  5. Dere må love meg å ikke google, sa legen til foreldrene

  6. Mens jentene lekte utenfor, skal den nakne mannen ha vist porno