Jeg fikk panikk da jeg tok skjønnhetsoperasjon

SKRÅBLIKK: Plastisk kirurgi er ikke for pyser, skriver Erik Hanøy.

hanoy1.jpg
  • Erik Hanøy
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Jeg lå på ryggen , helt alene i et lite rom. Øynene var tildekket, men jeg hørte en svak summing fra det medisinske utstyret de snart skulle bruke på meg. Etter en stund hørte jeg døren åpne seg og jeg forsto at hun var i rommet. Langt bak i hjernen kjente jeg at det bygget seg opp en dugelig dose med angst. Det var ingen vei utenom, jeg innså at jeg hadde noen smertefulle minutter foran meg…

Denne historien starter egentlig ti år tidligere, da jeg sto jeg foran speilet og la merke til en blå kul på underleppen, den var myk og ca tre millimeter bred. Jeg antok at den ville forsvinne av seg selv, men flere uker senere var den fremdeles ikke borte.

Endelig har jeg lært:

Les også

Ingen nyttårsforsett i år

Det viste seg at jeg hadde fått en «venous lake», en liten veneknute. Den var ikke farlig, og legen mente at det var kun jeg som la merke til den. Det var imidlertid ikke uvanlig at forfengelige menn kom til ham med slike små skavanker. Hva han egentlig mente med den kommentaren er jeg ikke helt sikker på, men han fortalte at jeg sannsynligvis ville få et arr på leppen hvis jeg fjernet kulen.

Jeg vurderte det slik at en liten kul var bedre enn et arr, men ti år senere fikk jeg høre at slike veneknuter kan behandles med ny laserteknologi, uten å etterlate arr. Det avgjorde saken.

Det store juledilemmaet:

Les også

Vil du ha ekte juletre, eller et laget av olje?

Da jeg fortalte en kamerat om mine planer brøt han ut i et stort glis, han hadde aldri lagt merke til noen kul på underleppen min. Dessuten mente han at dette var slikt som bare kvinnfolk holdt på med, og at det dessuten må veldig mange laseroperasjoner til for å gjøre meg vakker…Ikke mye støtte å få der altså, men jeg var fast bestemt, kulen skulle bort.

Etter at jeg hadde bestilt time hos Volvat slo det meg at jeg nå snart var en av dem, en av disse mennene som hadde fikset på utseendet. Jeg var på vei inn i samme kategori som Jan Thomas og Michael Jackson….

Før behandlingen forklarte hudlegen at jeg ville få fire skudd fra lasermaskinen, som hver ville vare i et drøyt sekund. Hun pleide å ta ca 10 sekunders pause mellom hvert skudd.

Da Hanøyen kom i styret:

Les også

I årevis klarte Hanøy å snike seg unna FAU og komiteer

«Gjør det vondt?», spurte jeg.

«Ja, det gjør vondt, svarte hun ærlig. Aiai, det er altså ingen myte at man må lide for skjønnheten.

Inne på operasjonsrommet var jeg det vi på godt bergensk kaller pissnervøs. Øynene ble dekket til og jeg fikk beskjed om å vente mens hun gikk ut for å hente diverse utstyr. Minuttene var lange og jeg prøvde å fortelle min bekymrede hjerne at dette ville gå greit, det er tross alt bare noen sekunder med smerte og så er kulen på underleppen borte for alltid.

Hudlegen kom inn igjen i rommet og det første laserskuddet ble fyrt av. Å, dæven steike, den kjente jeg! Det kjentes ut som om noen knep meg hardt i leppen. Auuu, inn i svarteste draugdotten, skudd nummer to var enda vondere enn det første! Hun forklarte den økte smerten med at leppen var i ferd med å bli varm. Deretter kom det to skudd til, og de unnlater jeg å beskrive, det er nok best slik. Heldigvis var hele behandlingen over på under et minutt.

Slips, ikke pannebånd:

Les også

Erik Hanøys åtte julebord-regler for voksne menn

SKJØNNHETSFLEKK: Slik så leppen til Hanøy ut like etter laserbehandlingen.

De neste dagene så underleppen min ut som om den hadde hilst på boksehanskene til Cecilia Brækhus, og folk lurte jo på hva som hadde skjedd med meg. Litt flau måtte jeg gang på gang forklare at jeg hadde gjennomført en kosmetisk operasjon. Responsen jeg fikk var stort sett den samme fra de fleste, lett latter etterfulgt av «jaja, selv mannfolk må jo lide for skjønnheten, hehehe.»Velvel, kosmetiske endringer av ansiktet er kanskje ikke noe Lars Monsen ville gjort, men nå er jeg i hvert fall strålende fornøyd, kulen er borte og underleppen er så glatt at den kunne vært brukt i en Lypsyl-reklame. Jeg er ganske enkelt strålende fornøyd!

Men vent nå litt, er ikke nesen min kanskje litt stor? Hmm, lurer på om det går an å ordne?

Publisert
  1. Skråblikk

Les mer om dette temaet

  1. En veldig pinlig julefortelling

  2. Egget som ble til 216 millioner høns!

  3. Snill mann, men en hissig bilist

  4. Mission impossible: 24 timer uten internett

  5. Hvorfor hilser vi egentlig på fremmede når vi går på tur?

  6. Hvorfor selger de blyanter i parfymeavdelingen?

  7. Kampen om garderobeskapet

  8. 13 tenåringsjenter kastet meg ut av mitt eget hus!

BT anbefaler

– Jeg tilbød et beløp man ikke hadde sett i Bergen før, minnes investoren. Nå er drømmehuset endelig hans.

Denne historiske villaen snek seg unna topplisten for Bergens dyreste boliger.

LES SAKEN