Jeg skulle så gjerne jobbet

Ingen trodde vel at jeg skulle klare meg. I dag er situasjonen min en helt annen.

BLANKE ARK: Hva skal egentlig til for å kunne starte med blanke ark, spør Aleksander Vattøy Dyrhol.
  • Aleksander Vattøy Dyrhol
    jobbsøkende
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Jeg trenger en fast jobb, men dessverre ser ikke CV'en min ut som de fleste andres, da jeg ikke har hatt et liv som de fleste andre. Dette ødelegger for meg nå på arbeidsmarkedet.

Jeg kommer fra en liten vestlandsbygd, men har bodd over halve livet mitt i Bergen. For tre år siden bodde jeg på gaten i Bergen og holdt på å bli en del av den dystre statistikken over rusavhengige. Jeg var avhengig av opiater og hver dag var en kamp å komme seg igjennom.

STOLT: I mai 2016 ble jeg pappa til ei nydelig jente. Jeg er så fornøyd med livet mitt og alt jeg har klart å oppnå, skriver Aleksander Vattøy Dyrhol.

Ingen trodde vel at jeg skulle klare meg. I dag er situasjonen min en helt annen.Sommeren2014 flyttet jeg til Larvik for å bli rusfri og ble kjæreste med bestevenninnen min. Hun har en nydelig sønn på syv år som jeg var så heldig å bli stepappa til, fordi jeg klarte å bli rusfri.

I mai 2015 klarte jeg å gå helt av all medisin selv, og er ikke lenger i LAR (legemiddelassistert rehabilitering.). I mai 2016 ble jeg pappa til ei nydelig jente.

Jeg er så fornøyd med livet mitt og alt jeg har klart å oppnå, det eneste som mangler er en fast jobb, så jeg og jenta mi kan kjøpe oss et hjem til familien vår og få det litt lettere økonomisk.

Les også:

Les også

Slik fikk jeg ny jobb på én uke

Jeg vet å sette pris på de sjansene jeg får i livet og kommer ikke til å skuffe en arbeidsgiver. Jeg har trucksertifikat og erfaring som industrirørlegger, men lærer meg gjerne noe nytt. Det viktigste for meg er å få meg en jobb.

Men det er ikke lett. Jeg har levert ut nærmere 60 CV-er med et presentasjonsbrev ved siden av, der det kun står at jeg har slitt med lengre tids sykdom. Tanken min var å ikke skremme bort potensielle arbeidsgivere og heller legge kortene på bordet når jeg kom inn til intervju.

Les også:

Les også

Jeg er 28 år gammel, og jeg har for første gang fått meg en fulltidsjobb. Og jeg elsker det

Dessverre har det ikke blitt noen intervjuer, selv om de fleste har svart at de skal ta kontakt. Når jeg har kontaktet dem på nytt, har jeg opplevd veldig mange ganger at en annen nettopp er ansatt i stillingen eller at jeg ikke er en aktuell kandidat.

Hva skal egentlig til for å kunne starte med blanke ark?

Innlegget er publisert etter avtale med Aleksander Vattøy Dyrhol .

Send oss dine meninger til debatt@bt.no ogfølg oss på Facebook!

Publisert: