Kristelig Folkeparti feller seg selv

Hvem er dere som med Bibelen i hånden viser fy fy-fingeren til mennesker som ikke vil leve som dere preker?

Publisert:

I HARDT VÆR: KrF, her ved partileder Knut Arild Hareide, har mistet mange medlemmer i det siste på grunn av uenighet om likekjønnet ekteskap. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Debattinnlegg

Rune Chr. Tollefsen
Lindås

Det har lenge vært en dragkamp innad i partiet om ståsted for å gifte seg med personer av samme kjønn. Sist var det enormt oppgjør og utmeldelse fra partiet da partileder Knut Arild Hareide gikk i Oslo Pride 2016.

Nå har det igjen blusset opp en ny kamp etter at Geir Jørgen Bekkevold viet partiets homofile kommunikasjonssjef. Spesielt problematisk synes noen det er at Bekkevold er partiets familiepolitiske talsmann.

Men kjære KrF og dere som sitter der på deres høye moralske hest, dere som med Bibelen i hånden viser fy fy-fingeren til mennesker som ikke vil leve som dere preker. Hvem er dere som kan si at «dette er rett! Alt annet er synd og vil ende med fortapelse, og dere vil brenne i helvete».

Hvordan kan dere si at alle andre tar feil? Hvordan kan dere fordømme andre mennesker fordi de har et annet syn, en annen legning, en annen oppvekst som ga dem muligheter til å kunne være seg selv? Ikke bli fordømt eller måtte leve i skam og fornedrelse. Kunne tørre å elske en annen. Av samme kjønn.

OMSTRIDT: Da KrFs Geir Jørgen Bekkevold viet et likekjønnet par, skapte det debatt i kristenkretser, som her i avisen Dagen. Faksimile: Dagen.no

Les også

BT20: Syng KrF på siste vers?

Hvem er dere som kan si at all annen tro er feil? Da har dere virkelig ikke skjønt budskapet i den store boken dere så lydig følger.

Kristendommen har som en av verdens største religioner drept, forvist, ranet og voldtatt mennesker gjennom årtusener. Selve rikdommen til Den norske kirke er tuftet på disse forbrytelsene. Men dette fornekter dere, selv den dag i dag.

Hva med å gjøre bot for sine ugjerninger. Hva med å gi tilbake det dere har tuftet denne rikdommen på?

Det står så fint skrevet. Elsk din neste. Det er ord som faktisk betyr noe. Men ord uten handling veier ikke mye på skålen.

OPPGJØR: KrF-leder Knut Arild Hareide gikk sammen med konen Lisa (t.v.) og Amal Aden i Oslo Pride-paraden i 2016. Det førte til oppgjør og utmeldelse fra partiet. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix (arkiv)

Dere feller dere selv i kristendommens navn. Dere fordømmer mennesker ut fra deres tro og legning, og ikke for hvem de er som mennesker. Ikke ut fra deres handlinger som medmennesker i samfunnet vårt, men på et grunnlag dere så feilaktig hevder er rett.

Jeg har i alle år beholdt min barnetro. Om enn noe moderert med årene. Men grunnpilarene består: Vær mot din neste som du vil at din neste skal være mot deg.

Uansett tro, religion, hudfarge eller legning, så er Skriften den samme. Elsk din neste som deg selv.

Det kalles nestekjærlighet.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg