Bravo, Sylvi! Bravo!

Du gjorde sosialistene redd. Derfor ble du deres skyteskive.

Publisert Publisert

POPULÆR: Mens du tar en pust i bakken og varmer opp til neste dyst, skal vi heie på deg fra sidelinjen, skriver Rune Chr. Tollefsen. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Debattinnlegg

  • Rune Chr. Tollefsen
    Lindås
  1. Leserne mener

Jeg må si det er synd å se deg gå. Men når du først går, gjør du det med stolthet. Det smalt i veggene, og ga gjenklang så det sang langt inn i de sosialistiske røttene. De har følt seg truet av din popularitet, din evne til å nå ut til folket. Av din åpenhet og rett-frem væremåte.

Av det at du er deg selv.

Det skremmer vannet av venstresiden så det skvetter ut både her og der.

Du vil bli savnet der du var. Men som Frp-leder Siv Jensen sa, din politiske karriere er bare så vidt begynt. Så mens du tar en pust i bakken og varmer opp til neste dyst, skal vi heie på deg fra sidelinjen.

Les også

BTs leder: Tid for forsoning

Som du sa har den siste uken vært surrealistisk. Helt uten sammenheng har du og ditt Facebook-innlegg blitt koblet til 22. juli og terroren som fant sted på Utøya. Du har fått Anders Behring Breiviks synspunkter og holdninger tillagt deg fra Jonas Gahr Støre (Ap).

Selv blomstene du fikk, ble koblet til terror og tillagt høyreekstremistiske baktanker.

Men de kom av omtanke til deg som person, som gikk igjennom en tøff tid der du ble angrepet fra alle kanter. Det kalles nestekjærlighet å vise omtanke. Men selv det ble vridd på.

Oslo-byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) antydet at vi alle er rasister. Noen gikk så langt som nærmest å oppfordre Interflora til å boikotte å sende blomster til deg.

Og «mainstream media» spilte velvillig på lag.

Les også

Frøy Gudbrandsen: Det beste for de fleste

Da du ble utsatt for drapstrusler eller truet med gjengvoldtekt, ble det ikke skrevet ett ord. Ikke én eneste avis eller nyhetsbyrå så seg tjent med å dekke den siden av saken.

Med unntak av Document og Resett, men de er jo ikke ansett som skikket nok. Og de er definitivt ikke «mainstream media».

Takk og pris for det.

Det er noen som klarer å se forbi den sosialistiske muren. Jeg sitter her med vantro og hører på hva den ene etter den andre klarer å lire av seg på Stortingets talerstol.

Jeg burde vel ikke være overrasket. De sitter fremdeles der på sin høye hest og ser ned.

Du har rystet dem langt inn i grunnvollene av den sosialistiske tankegangen. De ser hva du klarer å gjøre. Hvordan du klarer å engasjere folket, og møte dem på deres premisser. Ikke ovenfra og ned.

Det gjør sosialistene redd. Derfor er du blitt deres skyteskive.

Les også

Mathias Fischer: Regjeringens respektløse rabulist

Det er synd at du måtte tåle så mye. Ikke bare du, men alle rundt deg. Hvor er medias omtanke for deg og dine? Hvem tar ditt parti og gir deg en skulder når du trenger det? Dette har vært tøft. Det har vært tøffere enn tøft.

Det skal jernvilje til for å stå i en storm sånn som du har klart.

Få politisk redaktør Frøy Gudbrandsens nyhetsbrev hver onsdag ettermiddag. Meld deg på her.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg