«Saken din er henlagt»

Jeg vet ikke hva som kommer til å skje om jeg møter ham igjen, vil jeg knekke sammen?

Publisert Publisert

BLIR IKKE TATT PÅ ALVOR: Opplevelsen har skadet meg på utsiden og innsiden for resten av mitt liv, skriver innsender. ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX

For en stund siden ble jeg utsatt for et overgrep på en fest med venner. Et halvt år senere ble saken henlagt. Politiet mente det var frivillig, og at vi var likeverdige i alder og modenhet. Men jeg var bare 14 år og han over myndighetsalder.

Nå venter vi på hva som skjer med klagen. Jeg er lei av å våkne opp om morgenen og vente på svar fra denne hendelsen. Jeg får vondt i magen når jeg ser en politibil, og jeg blir sint når jeg snakker med noen fra politiet.

Les også:

Les også

Ba jeg egentlig om å bli voldtatt?

Hvorfor? Jeg er sint på politiet fordi de bare henlegger sakene. Er det ikke deres jobb å straffe dem som har gjort noe galt og beskytte folk i deres egen by. Eller mener de at voldtekt ikke er så alvorlig? Jeg blir provosert av hvordan politiet håndterer mange av disse sakene.

Voldtektsmannen skal ikke gå fritt i gatene i Bergen, så han kan utsette flere for det han utsatte meg for. Jeg skal ikke måtte gå ut døren og være redd for at det skal skje igjen. Bergen skal være en trygg by å bo i, hvor jeg har lyst til å smile og hvor jeg ikke skal være redd for mitt eget liv. Jeg vet ikke hva som kommet til å skje om jeg møter ham igjen, kommer jeg til å knekke sammen? Kommer jeg til å løpe vekk? Hva kommer til å skje, og hva kommer jeg til å gjøre? Det er disse spørsmålene som går oppi hodet mitt hver dag, og det er slitsomt. Veldig slitsomt.

Dette er en bønn til politiet: Begynn å ta saker som dette seriøst, for det har skadet meg på utsiden og innsiden for resten av mitt liv. Jeg er livredd hver dag for å gå rundt og tenke på at han skal finne meg og gjøre det samme igjen.

Tenk deg at dette skjedde med ditt barn, hvordan hadde du tatt det? Jeg regner med at du ville fått vedkommende straffet.

Det går mange rykter om meg, blant annet at jeg fant på voldtekten bare for å få oppmerksomhet. Det er veldig feil. Så vær så snill, få en slutt på alt dette!

Av hensyn til innsender og familien publiseres innlegget anonymt.

Send oss dine meninger til debatt@bt.no ogfølg oss på Facebook!

Les også

Flere tusen demonstrerte for kvinners rettssikkerhet

Les også

Folkets dom

Les også

Voldtektssiktet blir varetektsfengslet i fire uker

Les også

Mann funnet uskyldig i voldtekt på hytte, må likevel betale

Jente (15)

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg