En inngjerdet trasé kan ikke byen leve med

DEBATT: Nå må man ta til fornuft!

Publisert:

FRYKTER ULYKKER: Det verst tenkelige for oss skattebetalere er at byrådet senere blir pålagt å gjerde inn traseen av sikkerhetsmessige årsaker, skriver innsenderen. Illustrasjonen kommer fra «Hvitboken». Den gir ifølge utgiverne et realistisk bilde av hvordan Bybanen vil ta seg ut på Bryggen.

Debattinnlegg

 Per Engebreth Stiegler
Bystyrerepresentant (Ap)

Byrådet i Bergen må nå slutte å bruke penger på planlegging av Bybanen over Torget og Bryggen. Bryggens Venner har gitt ut en hvitbok om prosjektet, og den viser klart at det er et prosjekt som før eller siden vil bli stanset.

For oss skattebetalere som skal betale gildet, er det verst tenkelige at byrådet presser gjennom vedtaket om bybane over Torget og Bryggen og så – etter at de første dødsulykkene - blir pålagt å gjerde inn traseen av sikkerhetsmessige årsaker.

En slik avgjørelse bestemmer ikke byrådet, men de som av Stortinget er pålagt å sørge for sikker fremføring av banen. En inngjerdet trasé kan ikke byen leve med, og en blir nødt til å bygge tunnel uansett.

Nå må man ta til fornuft! Jeg anbefaler alle som er glad i Bergen og ønsker at Bergen sentrum skal leve: Les Hvitboken, og gjør opp din egen mening om hva som er i ferd med å skje. Hvitboken får dere ved henvendelse til Bryggens Venner, og den finnes også i elektronisk format her.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg