Turopplevelse i høy fart

DEBATT: Jeg liker tanken på at det er mulig for folk å ta seg en fjelltur uten å måtte bruke bena.

Publisert: Publisert:

FULL FART: En bobbane eller berg-og-dal-bane fra Ulriken kan gi folk en spennende turopplevelse i høy fart og med mye adrenalin, skriver innsenderen. Foto: Alexander Slotten (illustrasjon)

Debattinnlegg

Helene Mari Lindebø
Fra Kristiansand, student i Bergen

Bergen hadde blitt så mye bedre med en bobbane eller berg-og-dal-bane. Som den de har i Dyreparken i Kristiansand, eller den nesten 1400 meter lange bobbanen nær Luzern i Sveits. Den kan hete Bergen dalbane og må starte på Ulriken.

Folk er villig til å bruke mye penger for å kunne gå minst mulig på fjelltur, så man må jo utnytte høyden på fjellet og lage banen så lang som mulig slik at det faktisk blir verdt pengene.

Helene Mari Lindebø Foto: Privat

Da kan man gi folk en spennende turopplevelse i høy fart og med mye adrenalin. Enkelte steder kan farten senkes slik at man får med seg alle detaljene i omgivelsene rundt, reflektere over livet, bli kjent med ungen sin og se på utsikten veldig lenge.

Turen kunne gått helt bort til Fløyen, men det mest praktiske er nok å avslutte der den begynner. Det er alltid noen i en gruppe som må stå igjen og vente med barnevogn og ryggsekk. Da er det jo greit at man slipper å lete etter hverandre etterpå.

Derfor hadde det vært superkoselig med en «Bergen dalbane kafé», hvor det er tillatt å ta med egen niste og kjøpe en kopp med kaffe. Her kan man også kjøpe en flott selfie som blir tatt fra et kamera med altfor sterk blits, skjult på slutten av turen.

Jeg liker tanken på at det er mulig for folk å ta seg en fjelltur uten å måtte bruke bena. Det er jo veldig mange som liker å komme seg ut av hus, men som ikke orker å traske rundt. Fra banen kan de se utsikten på en ny og spennende måte.

Viktig er det også at banen tilrettelegges for barn med funksjonsutfordringer. Det kan ikke bli nok av det, de liker også å ha det gøy!

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg