BTs anmelder tar feil. Bob Dylan var uforglemmelig

Selvfølgelig synger og spiller Dylan ikke nøyaktig som han gjorde i gamle dager. Hvem gjør det?

Publisert:

HIS BOBNESS: De som ikke liker det kan jo bare bli hjemme og lytte til de gamle platene og la oss andre gå på konsertene, mener Mikkel Plum. Foto: Rune Sævig

Debattinnlegg

Mikkel Plum
Dansk forfatter, bosatt i Bergen

Jeg er fundamentalt uenig i BT-anmelder Einar Engelstads beskrivelse av Bob Dylan-konserten på Koengen i Bergen fredag 21. juni. (BT mandag 24. juni 2019).

Stemningen på Koengen var topp, og det var skikkelig trøkk på Dylan og bandet hans. Det var full rulle fra første tone, og begeistringen bare økte utover kvelden.

Jeg, min venn og de som sto rundt oss var i høyeste humør, danset, festet og lo hele kvelden og ropte «NYDELIG!!!» opp til Bob.

Dylan og bandet hans virket overhodet ikke «gamle» som Engelen skriver, men unge og friske. Musikken og sangene lever i beste velgående.

Les også

Høyst forglemmelig kveld med gamle Bob

Selvfølgelig synger og spiller Dylan ikke nøyaktig som han gjorde i gamle dager. Hvem gjør det?

Men det er slett ikke dette det kommer an på. Når det svinger for fullt, og vi kanskje kan kjenne igjen noe av teksten, så er det superbra.

Det er jo også knallgøy å gjette på hvilken sang bandet til enhver tid spiller. Vi laget en konkurranse om hvem som gjettet det først.

Helt fra begynnelsen på 1960-tallet har Dylan gjort som han vil, og det er ofte det stikk motsatte av hva folk – som for eksempel Engelen – mener han skal gjøre.

Dette er hans varemerke. De som ikke liker det kan jo bare bli hjemme og lytte til de gamle platene og la oss andre gå på konsertene.

Les også

Les om Bob Dylan-konserten i Bergen

Vi var en mengde mennesker som hadde det skikkelig gøy på Koengen den kvelden. Vi fikk en uforglemmelig opplevelse og nøt hvert sekund.

La oss håpe at Dylan og bandet hans snart kommer tilbake til Bergen og setter Koengen i brann.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg