Jeg får hets for å gå med bunad

Jeg orker ikke tanken på hva jeg utsetter barna mine for ved å gå i bunad på 17. mai.

Publisert Publisert

BUNAD: Skal ikke vi få kose oss som familie denne dagen, uten drittslenging og knuste hjerter? Jeg orker ikke tanken på å utsette ungene mine for slikt. Foto: Privat

Debattinnlegg

  • Camilla Ahamath
    Listekandidat for SV (4. plass)
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Torsdag er det 17. mai. Vår nasjonaldag. En dag mange mener er barnas dag. Flagg, pølse, is, lykkehjul, buekorps og tog. En del av meg ønsker ikke å gå med bunad, i år heller.
Jeg orker ikke tanken på all dritten ungene mine blir tvunget til å se eller høre, hvis jeg går med bunad. Da risikerer jeg å bli spyttet på – igjen – og bli kalt de mest nedrige ting, som «jævla luksusflyktning», «jævla muslim», «pakk» og lignende.

En annen del av meg vil bare gå med bergensbunaden min, stolt og kry. For det er jeg, for pokker. Stolt bergenser og stolt laksianer fra Laksevåg. Dette er den eneste nasjonaldagen jeg har!

Les også

Har dere plass til en til?

Men hvordan skal jeg som mor, forklare slike hatefulle utspill til mine tre barn? Hvordan begynner jeg en slik sår og vanskelig samtale? Skal ikke barna mine få kose seg på selveste nasjonaldagen deres? Skal ikke vi få kose oss som familie denne dagen, uten drittslenging og knuste hjerter? Jeg orker ikke tanken på å utsette ungene mine for slikt.
En siste rest av meg vurderer å bare la ungene se og oppleve hvordan den virkelige verden er. Gjøre den gylne fine huden deres hardere. Men det burde ikke vært nødvendig og virkeligheten skal ikke være sånn!

God søttende!

Camilla Ahamath er tidligere journalist i BT.

Få politisk redaktør Frøy Gudbrandsens nyhetsbrev hver onsdag ettermiddag. Meld deg på her!

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg