Feil å skattlegge elbil

Det er altfor tidlig å gjøre de miljøvennlige bilene dyrere.

Publisert Publisert

PRISØKNING: Arbeiderpartiet foreslår at elbilene som koster mer enn 600.000 kroner, skal bli momsbelagt, og at momsen skal betales av beløpet over 600.000. Den såkalte performance-utgaven av Tesla Model X (bildet) vil i så fall gå opp i pris fra 1 million til 1,1 million kroner. Partiet Rødt åpner for en mye kraftigere avgiftsøkning. Foto: NTB scanpix

Debattinnlegg

  • Iver Daae Lampe
    Bergen
  1. Leserne mener

Rødt og Arbeiderpartiet skyter seg selv i foten når de ønsker å skattlegge elbiler, samtidig som de vil fremstå som miljøforkjempere.

I over 100 år har forskning og innovasjon innen bilteknologi foregått på de dyreste modellene. Etter få år blir teknologien tilført rimeligere biler. Hovedvekten av elbil-forskning i dag går på å få bilene til å kjøre lengst mulig, å utnytte energien mest mulig, og allerede nå ser vi at denne teknologien tas i bruk i rimeligere elbiler.

Elmotorer har null utslipp. Tesla-sjef Elon Musk har snudd bilindustrien på hodet. Fra å være grønn nerd i Think, er det blitt kult å kjøre elbil. Tesla har sørget for dette.

Kjære skattekåte partier: Se gjerne på utjevning av midler, men skattlegging av en miljøvennlig utvikling som elbiler er, er for tidlig.

Dersom en nullutslippsbil går fra 1 million til 1,1 millioner, kan denne forsvinne utenfor manges økonomiske mulighet.

Tesla er blitt en folkebil, ikke fordi den er miljøvennlig, men fordi den er kul og har lang rekkevidde. Dette har tvunget andre bilprodusenter på banen.

I dag kan du kjøpe en brukt Tesla til cirka 275.000 kroner. Brukte elbiler forurenser like lite i dag som da de var nye.

Bør det innføres moms på elbiler? Si din mening i kommentarfeltet!

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg