Til å grine av

Jeg vil ikke bli beskyttet av «Odins soldater».

Publisert Publisert

KVINNEALIBI: Når en gruppe innvandringsmotstandere bruker kvinnealibiet, føler jeg et sterkt behov for å si ifra, skriver Ayat Al-Obaidi Breivik. Foto: Scanpix

Debattinnlegg

  • Ayat Al-obaidi Breivik
    Politisk nestleder, Bergen AUF
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

En gruppe innvandringsmotstandere som kaller seg selv «Odins soldater» har vist seg i minst fem ulike finske byer der det nylig er åpnet asylmottak. Nå har de etablert seg i Norge.

Ayat Al-Obaidi Breivik

Denne høyreradikale bevegelsen ble startet i den finske byen Kemi i fjor. Nylig demonstrerte gruppen ved å gå rundt med plakater med budskap om at «migranter er uønsket». Gruppen har etablert seg med lokallag i Norge, blant annet i Farsund og Kristiansand. Ifølge talsmann for grupperingen, Ronny Alte, er de snart «representert i hver krik og krok». BT mener:

Les også

Asyl-regningen må splittes

Jeg er oppriktig redd for at denne gruppen skal føre med seg økt aggresjon mot innvandrere. Jeg er bekymret for at enkeltindivider kan være voldelige.

Flyktningstrømmen har medført utfordringer, både nasjonalt og lokalt. I Sverige har situasjonen blitt forsøkt dysset ned. Det er dette som skaper frykt. Det burde være lov å stille spørsmål ved utrygghet. Vi må komme frykten til livs. Dette oppnår vi ikke på noen annen måte enn ved å snakke med hverandre.

Donald Trump vil nekte all verdens muslimer adgang til USA. Asylmottak brennes ned i Norge. Dette er fascisme:

Les også

Nå må dere våkne

Gruppens hensikt er å patruljere gatene for å gjøre gatene tryggere. Alte uttalte at det de ønsker er at spesielt kvinner skal kunne gå trygt i gatene. Når en innvandringsmotstandsgruppe bruker kvinnealibiet, føler jeg et sterkt behov for å si ifra om at dette ikke er gruppe jeg vil skal beskytte verken meg, eller andre kvinner. Det er direkte uakseptabelt at de skal bruke oss som alibi.

Jeg nekter å være et påskudd for at bevegelser som denne skal fordrive utlendinger. For det er faktisk det dette handler om. Gatene våre blir ikke plutselig trygge av at konspiratoriske antiislamistiske gutteklubber har funnet ut at de liksom skal ta opp kampen mot voldtekt. Det de faktisk gjør, er å løpe rundt og kalle muslimer og muslimsympatisører for de verste ting. Det er til å grine av.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg