En skulle tro jeg hadde myrdet

Jeg hadde ingen ide om hvor gale det har blitt.

TRE GRAM MARIHUANA: «Jeg ble dratt inn i baksetet på en mørk sivilbil, fraktet til politistasjonen og plassert i en glattcelle der jeg bokstavelig talt gikk på veggene i over et døgn,» skriver innsenderen. Elias Dahlen

Anonym

For et halvt år siden ble jeg stoppet av sivilpoliti utenfor en bygning i Bergen med tre gram marihuana i lommen. De passerte meg tilfeldig og en av dem syntes han kjente en mistenkelig duft. Jeg la kortene på bordet og tenkte jeg ville slippe med beslag av varene og en bot.

Les også

Les Espen Eides innlegg: «Jeg er bare en forbannet narkis»

Og det ville nok vært utfallet dersom dette hadde skjedd for noen år siden. Men etter at Anundsen, ved hjelp av sine tvilsomme forskningskilder, har innført nulltoleranse, skulle en tro jeg hadde myrdet noen foran øynene på politibetjentene.

Jeg ble dratt inn i baksetet på en mørk sivilbil, fraktet til Bergen politistasjon og plassert i en glattcelle der jeg bokstavelig talt gikk på veggene i over et døgn. De tok fra meg førerkortet selv om jeg ikke hadde vært i nærheten av en bil, og før jeg fikk slippe ut ble jeg også informert om at de hadde vært i hjemmet mitt og romstert. Her ble det funnet ytterligere 2 gram. Og hjemme, uvitende om hva som hadde hendt meg, var konemor og min fireårige datter.

Resultatet av denne nulltoleransen er at jeg nå er arbeidsledig da arbeidet mitt krever førerkort, konemor er i ferd med å flytte ut (skyldes selvsagt flere grunner) og på toppen av det hele må jeg betale avdragsvis på en saftig bot. Og så, i den samme perioden, kan vi lese om tre personer som blir løslatt etter å ha begått en stygg gruppevoldtekt.

Les også

BT mener: «Det er på tide å avslutte den mislykkede bruken av straff i ruspolitikken»

Poenget mitt er at straffen en får bør stå i noenlunde forhold til forbrytelsen. Forut for denne episoden har jeg aldri hatt noe med politiet å gjøre. Jeg hadde ingen ide om hvor gale det har blitt. Og vet dere hva, jeg føler meg på ingen måte som noen kriminell eller narkoman. Jeg føler meg bare jævla urettferdig behandlet.

BT kjenner innsenders identitet.

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg