Skal romfolk huses på skoler?

Ap's snillisme truer velferdsstaten

Publisert Publisert

Skal skoler brukes som oppholdsrom for romfolk?

Debattinnlegg

  • Anette Strand
    Bystyremedlem i Bergen og kvinnepolitisk ansvarlig i Vestland, Høyre
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I vårt liberale demokrati er ikke alle for rom, men det bør være rom for alle.

Dette gjelder svensker, engelskmenn, somaliere og rom . Alle som ærlig søker å livnære seg via arbeid er velkomne, men kriminelle og opportunister som vet å utnytte svakheter i vårt velferdssystem har ikke legitim grunn til å bli tatt hånd om. Merk at jeg nå ikke omtaler noen befolkningsgruppe som sådan – og de som på individuell basis har et hjelpebehov skal vi hjelpe via diverse målrettede tiltak.

AP i Bergen har vært svært lite løsningsorienterte

AP i Bergen har vært svært lite løsningsorienterte i debatten. Deres konkrete forslag er nå at skoler skal brukes som oppholdsrom i sommer. Hvilke konkrete skoler tenker de på? Tertnes, Midtun, Christi Krybbe? Tenker AP da at disse også skal kunne benyttes av alle som søker husly?

Les også

- Byrådet vil lage ghetto

AP sin hovedparole har lenge vært; Arbeid for alle. Det spørs om vi ikke nå i snillismens tegn må tilføye; -som vil. Velferdsstaten fungerer så lenge den gode gamle parolen holdes i hevd; Yt etter evne og få etter behov. Men velferdsstatens gylne gren er truet med å bli saget av om ikke denne holdning revitaliseres. Venstre uttaler seg igjen lite konstruktivt i BT 18.5.13 (Horn) om innlosjering av rom . De følger opp leveregelen fra de gylne(?) Garbotider med at Venstre har begge bena solid plantet i «løse luften». Får rom det bedre av å kritisere velmente tiltak?

Innvandrere må være villige til å ta imot tilbudt arbeid, lære språk, sende barna til skole og forsøke å unngå gettofisering. Dette gjelder uavhengig av hvor de kommer fra. Snillisme bidrar ikke til langsiktige integreringer. Rom folket må, som andre, tilpasse seg dette.

Les også

Nok en ansvarsfraskrivelse

Høyre har tro på ansvar for egen velferd – og med supplerende ordninger for spesielt vanskeligstilte individer. Velferdssamfunnet er møysommelig bygd opp siden krigen – med skiftende regjeringer som en fellespolitisk dugnad. Høyre er vår fremste tradisjonsbærer, «Høyre» hånden er «pene» hånden, og de fleste arbeider best med den. Gjennom en slik politikk vil vårt storsinnete og egalitære samfunn overleve – til beste for rom , for nordmenn – og alle andre som beriker vårt kjære Norge.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Smittefritt i Bergen i to veker

  2. Person falt i vannet i Biskopshavn

  3. – Ser jeg hvit ut? Snakker jeg gebrokkent?

  4. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

  5. – Eg hatar kattar

  6. Politiet: – Bil snudde og kolliderte

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg