Steng Vestland mest mulig

Norske myndigheter må nå tenke regionalt.

Publisert Publisert

Ser du et slikt fylkesskilt langs veien, bør du ha gode grunner til å passere, mener Atle Bergseth. Foto: Anders Lillesvangstu

Debattinnlegg

  • Atle Bergseth
    Frekhaug, Alver
iconDenne artikkelen er ni dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt livesenter for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til livesenteret

Tirsdag ettermiddag var det registrert 311 smittetilfeller i Vestland fylke. 194 av dem er i Bergen, mens mange kommuner foreløpig hadde få eller ingen registrerte tilfeller av koronasmittende.

Tenk som de gjør i nord. Avskjær landsdelen mest mulig.

Bare trafikk som er helt nødvendig, bør krysse grensene til Vestland fylke. Dette bør markeres med store skilt. Dette er fysisk mulig, grensene er meget klare.

Atle Bergseth Foto: Privat

I alle kommuner må folk sterkt oppfordres til å leve, handle og gå tur i lokalmiljøet. Ved Nordhordlandsbrua, Askøybrua og Sotrabroen bør det være sterk oppfordring om ikke å dra til Bergen i annet enn helt nødvendig ærend.

De som må dra til og fra Bergen i samband med nødvendig arbeid eller transport, må tenke at de er som i karantene når de er hjemme. F.eks. ikke gå på handlesenter, butikk, holde seg alene, og bare med familien der en bor.

Les også

Dette er reglene for fotballbaner, parker, turløyper og lekeplasser

Kineserne tenkte regionalt. Derfor er de fleste av deres over en milliard innbyggere ikke smittet eller syke. Det samme skjer nå i Italia, hvor det er strenge karanteneregler. Antall registrerte smittede er lavere i Midt- og Sør-Italia.

Norske myndigheter må nå tenke regionalt. Fylkespolitikere og ordførerne i ulike kommuner i Vestland fylke bør gå samme om å gjennomføre dette.

Synes du forslaget er godt? Del din mening i kommentarfeltet!

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg