Vi deler gjerne på ekteskapet

DEBATT: Ekteskap handler om kjærlighet, og vi i den nye generasjonen heterofile deler gjerne den institusjonen.

Publisert Publisert

- Jeg trenger ikke bruke like store ord som deg, med en akademisk tilslørt argumentasjon for de, i beste fall, grumsete holdningene dine, skriver Masha Dundic.

Debattinnlegg

  • Masha Dundic
    journalist
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Etter det som virket som en evig, ikke minst unødvendig, utgreiing av hvorfor menn er det overlegne kjønn, så ender ikke Arild Brocks innlegg (2.12.) i det jeg forventet av en grandios konklusjon. Nei, det hele ender med at hvis homofile får ta del i ekteskap på lik linje heterofile, så utvannes institusjonen ekteskap og ingen kan lenger gifte seg. Så det største problemet ditt, Brock, er at homofile er eller kan bli flinke på ekteskap?

Les også

«Frekt og usmakelig»

Henger etter

Over henger byllen av verk du har klart å samle sammen til det som skal fremstå som en akademisk tung argumentasjon. Du skriver at homofile og lesbiske har tilegnet seg en politisk stilling ute av proporsjon med deres størrelse og legitime anliggende. Jeg syns du har tilegnet deg akademisk kunnskap som er ute av proporsjon med ditt legitime anliggende.

Du henger tydeligvis etter i synet på likeverd og likestilling, for samfunnet har kommet en del lenger enn å basere menneskelig identitet på bakgrunn av kjønn. Jeg mener å ha lest at vi er litt mer komplekse enn som så.

Grumsete holdninger

Jeg trenger ikke bruke like store ord som deg, med en akademisk tilslørt argumentasjon for de, i beste fall, grumsete holdningene dine. Dette er ganske enkelt. Det er i mine øyne uakseptabelt å underminere både homofiles og kvinners rett til likestilling under et sosiologisk dekke.

Du misbruker forskningsfeltets grunnprinsipper til å underbygge ditt forvridde syn på virkeligheten. Jeg har ikke studert sosiologi, men sosialantropologi, og vil hevde begge felt operer med mangfold og likeverd som grunnprinsipper. Ditt bruk av forskningsfeltet er rake motsetning.

Les også

Dumme mannfolk

Drept for å elske

Argumentene dine degraderer homofile fra å være likeverdige mennesker til et «lovlig avvik» og bagatelliserer kampen de har kjempet. Homofile og lesbiske har gjennomgått langt mer enn bare «diskriminering ved lovforbud», som du skriver. Jeg trodde ikke det var nødvendig å minne folk på dette i dag. De har blitt undertrykt, blitt banket opp til det ugjenkjennelige, til og med drept, for ingen annen grunn enn hvem de elsker.

Mennesker som har gjennomgått slikt, har krav på å bli hørt klart og tydelig, i det minste som en botsøvelse for det samfunnet har tidligere utsatt dem for. Og nå, når vi endelig gjør fremskritt, da har du frekkheten til å kalle dem frekke og invaderende.

Les også

Glemmer grunnleggende verdier

Våkne opp

Du skriver som om du representerer den allmenne holdning, men faktum er at du i beste fall representerer en marginalisert gruppe. Ærlig talt, som om heterofile uten religiøst motiv noensinne ville sagt «hei, finn på deres egen greie, dette fant vi på». Ekteskap handler ikke lenger om reproduksjon, da må du langt tilbake i tid. De som vil ha barn, får det uansett om de er gift eller ikke. Våkne opp og følg med på notene, ekteskap handler om kjærlighet, og vi i den nye generasjonen heterofile deler gjerne den institusjonen.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg