«Lærerne sutrer ikke»

De er engasjerte.

Publisert Publisert

LÆRERNE: Vi er kanskje ikke alltid enige om midlene, men vi er enige om målet, skriver kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Debattinnlegg

  • Torbjørn Røe Isaksen (H)
    Arbeids- og sosialminister
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Nye kompetansekrav er innført i skolen. Hensikten er å sikre at alle elever skal ha rett til å bli undervist i norsk, matematikk og engelsk av lærere som har fordypning i faget. Disse kravene gjelder allerede for nyutdannede lærere.

Dette har skapt debatt, mange har reagert på at det innføres nye krav for dem som allerede jobber i skolen. Jeg er svært uenig med Einar Kr. Steffenak, som i BT 29. oktober hevder at lærerne «sutrer».

Les også:

Les også

«38.000 lærarar er med eit pennestrøk dømt uskikka til den jobben dei gjer i dag»

Det denne debatten viser, er at lærerne er engasjerte: I likhet med regjeringen ønsker de å skape en skole der elevene lærer mer. Vi er kanskje ikke alltid enige om midlene, men vi er enige om målet.

Dessuten opplever jeg , i motsetning til Steffenak, at svært mange lærere er glade for muligheten til å ta videreutdanning. Regjeringen har tredoblet satsingen på videreutdanning.

Les også:

Les også

Kjære studentar, eg har endra meg

Med årets statsbudsjett er vi på det nivået vi ønsker, med 5050 plasser til videreutdanning for lærere i 2016. Søkertallene viser at interessen for å skaffe seg faglig påfyll er stor. Dagens erfarne og engasjerte lærere ønsker å videreutvikle skolen — til elevenes beste.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg