Hard medfart for Kygo-kommentar

«Russebussmusikk på valium», skrev Einar Engelstad om Kygo. — Engelen har ikke peiling, mener Axel Vindenes.

Publisert Publisert

SOM ABBA:- Kygo har klart å lage sin egen stil som du kjenner igjen på ett sekund. Det er oppe på Abba- eller Michael Jackson-nivå. Avfeier man det, bør man ikke skrive om musikk og forpeste verden med sine synspunkt, sier Axel Vindenes i Kakkmaddafakka. Foto: Vegar Valde

Debattinnlegg

  • Cathrine Krane Hansen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Einar Engelstads «fordomsfulle betraktning» av Bergens internasjonale elektronikastjerne har skapt debatt på bt.no. I kommentarfeltet under artikkelen påpeker flere at musikkritikeren viser liten forståelse for arbeidet til Kygo. Men han får også støtte av folk som mener det er for enkelt å bli kjendis ved å «mikse musikk på data».

Les også

Russebussmusikk på valium - en fordomsfull betraktning

Også andre kritikere har påpekt at Kygo er langt bedre på remikser enn originallåter, og at alt låter likt. Men de har ikke forstått mye, ifølge Axel Vindenes, vokalist og gitarist i Kakkmaddafakka.

— Irrasjonelt piss

Han fyrer løs mot Engelstad og BT.

— Det er trist å se at en institusjon som Engelen overhodet ikke har peiling på hva han snakker om.

— Hvordan avslører han det, mener du?

— Det er bare å lese teksten, så forstår man det. Dette er irrasjonelt piss, sier Vindenes.

- På Abba-nivå

— Det er sykt at en avis som BT lar kunnskapsløshet få komme til uttrykk på denne måten. Egentlig er det BT-redaktørens feil at dette blir slått opp. Engelen er jo sikkert pensjonist.

Vindenes legger til at han pleide å lese Engelen da han var yngre. Nå mener han at BTs anmelder ikke lenger har kred i musikkmiljøet. Og han synes at kritikere som sår tvil om Kygos kvalitet mangler fotfeste i virkeligheten.

Les også

Popsensasjonen digger Kygo

Les også

Party tre dager i strekk når Kygo får eget hotell i Bergen

— Hvorfor mener du Kygo er så bra?

— Han gjør det alle prøver på, men som veldig få får til. Kygo har klart å lage sin egen stil som du kjenner igjen på ett sekund. Det er oppe på Abba- eller Michael Jackson-nivå. Avfeier man det, bør man ikke skrive om musikk og forpeste verden med sine synspunkt.

Med glimt i øyet

Hva sier så Engelen til dette?

— Det er mange som ikke skjønner Kakkamaddafakka heller, repliserer Einar Engelstad, som har gitt bergensbandet flere gode kritikker.

Han synes det er rart at folk tar det han skriver så høytidelig. Selv mener han at han er ganske åpenbar ironisk, i hvert fall i omtalen av dagens ungdom.

— Jeg skriver ikke et eneste stygt ord om Kygo, men omtaler ham som flink. Det er fenomenet jeg ikke skjønner. Jeg setter fingeren på et fenomen folk over 25 ikke forstår, og jeg gjør det med glimt i øyet, sier Engelstad og understreker at han har sett David Guetta og flere andre i samme bransje.

— Tropical House kalles det blant besserwissere, skriver du om stilen til Kygo. Men det er vel en etablert sjanger?

— Det siste året er det blitt det, ja. Men igjen, dette må ikke tas altfor høytidelig. Det er ment som en ironisk greie med henblikk på at hele underholdningsindustrien har endret seg i løpet av veldig kort tid. Men det er klart, man klarer ikke bli såpass stor uten en viss grad av musikalsk intelligens. Kygo har mer musikalsk teft enn de fleste andre i samme generasjon. Nå ser man jo at andre tolker remiksene til remiksmannen, sier Engelstad.

— Skulle jeg anmeldt en Kygo-konsert, ville jeg gjort det på helt andre premisser, understreker han.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg