Jeg er lei av dere som klager over nakne rumper og lår

Dere har et valg. Hva med alle dem som ikke har det?

Publisert Publisert

LEI: Jeg er drittlei av dere som klager over nakne rumper og lår, muffinmage- og ridebukselår-komplekser og silikonpuppene til Sophie Elise, skriver Mina Bai. Foto: Scanpix

Debattinnlegg

  • Mina Bai
    Forfatter
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Vestlige feminister er drittlei av nakne kropper, rumper og pupper. It's raining pupp her i vesten, for å si det sånn. Jeg, og mange som meg, som kommer fra muslimsk kultur, er drittlei av å bli fortalt at vi må dekke oss til for å få respekt. Dersom vi ikke gjør det, er vi horer.

Her forleden diskuterte jeg kvinnefrigjøring febrilsk sammen med en iransk venninne,da hun sa til meg: «Ja, men hvorfor vil du gjøre andre jenter til horer?»

Som om jeg er en hore fordi jeg har frigjort meg fra alle disse kulturelle og religiøse båndene. Og for å være helt ærlig, for the record, det tok meg 35 år å kunne gå ut og date menn. Selv nå som jeg er engodt voksen kvinne, har jeg mine komplekser og samvittighetskvaler med det. Så noen hore er jeg ikke blitt. Takk og lov for det. Men vi har en kultur som sier at du er entener jomfru eller hore,og ikke noe i mellom.

Thea Gregersen:

Les også

Jeg er så lei av kropp!

Når Amina fra Tunisia kom ut i 2013 og skrev «fuck your morals» på hennes nakne hud i desperasjon, snakket hun på vegne av en god del kvinner. Det som er synd er hvordan hennes stemme ble kvalt av anropene om hvor uanstendig og åndssvak hun er.

Synd at hennes stemme ble begravd under en hel haug av disse hijab— og niqab-damenes protest i Vesten,som sa atdehar valgtet stykke stoff på hodene og kroppene sine selv.

Guro Valland:

Les også

- Det er noko herleg frigjerande å vera saman med andre nakne kvinner

Men ærlig talt altså, har alle kvinnene som bor i muslimsk land valgt tildekking selv — eller er det fedrene ogbrødrene, lokalmiljøene og mødrene, sosialt press, staten, moskeer, og helvetesilden som bestemmer? Jeg etterlyser dem som er lei av å dekke seg til, og ikke andre.

Her forleden leste jeg historien om en syrisk jente, engang bosatt i Saudi Arabia, som måtte flykte til Tyrkia og derifra til Hellas - og til fots til Tyskland for å søke asyl for å være fri.

Hun dansetarabisk til engatemusikants rytmer i Tyrkia iført en kort kjole. Dette var noe hun hadde ønsket å gjøre hele sitt liv sa hun,mange jenter i Saudi Arabia drømmer om det.

Til slutt, til vestlige feminister: Jeg er drittlei av dere som klager over nakne rumper og lår, muffinmage- og ridebukselår-komplekser og silikonpuppene til Sophie Elise. Dere har VALG. Hva med oss som ikke har det?

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Sønnen sa først at foreldrene var på tur. Så tilsto han at de lå drept i garasjen.

Nektet straffskyld da Kolltveit-drapssaken startet.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Kamelen dømt på alle punkter

  2. – Ingvil Smines Tybring-Gjedde leverte et vitnemål det står respekt av

  3. – Jeg har ingen tillit til deg, skrev Gilbert Koomson til sportssjefen. Så uteble han fra trening.

  4. Tre øyer utenfor Bergen er til salgs. Pris for den dyreste: 20 millioner.

  5. 124 nye bekreftede koronatilfeller i Norge siste døgn

  6. Farevarsel for kraftige vindkast på Vestlandet

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg