Unge Høyre svikter elevene

DEBATT: Nok en gang misforstår Unge Høyre hva AUF faktisk mener.

Publisert: Publisert:

TRYGGHET: Alle elever skal kunne søke seg inn på akkurat den skolen de vil, slik som man kan i dag. Men vi vil også gi elever rett til å gå på en skole i nærheten av der de bor, skriver innsenderen. Foto: Jin Sigve Mæland

Debattinnlegg

Endre Toft
Leder av Bergen AUF

Nok en gang misforstår Unge Høyre hva AUF faktisk mener. Vi ønsker, i tillegg til fritt skolevalg, å gi flere rettigheter til elever. Alle elever skal kunne søke seg inn på akkurat den skolen de vil, slik som man kan i dag. Men vi vil også gi elever rett til å gå på en skole i nærheten av der de bor.

Enkelte steder i Hordaland må man kanskje sitte på bussen i timevis, eller i verste fall flytte bort, dersom man ikke kommer inn på nærmeste skole. Dette kunne vært hverdagen til flere, dersom Unge Høyre fikk bestemme.

Sannsynligheten for å falle fra i skolen er dessuten betydelig større når man må forlate venner, familie og trygghet i nærmiljøet. Særlig når man vet at dette hovedsakelig vil ramme de vanskeligstilte og mest sårbare elevene. Det kan være elever som har greid seg godt, men som opplever kriser som påvirker eksamensresultatene.

At Unge Høyre nok en gang forsvarer en slik modell, er trist. AUF er på lag med elevene. Unge Høyre svikter dem nok en gang.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg