Du gleder deg for mye til sommerferien

Publisert Publisert

FERIE: Endelig skal livet leves! I nuet. Kjøss meg på mandag, skriver Karl Morten Bårdsen. Foto: Scanpix

Debattinnlegg

  • Karl Morten Bårdsen
    Bergen
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Sommerferien er årets høydepunkt. Endelig skal man nyte så lange frokoster at det er tid til å finne seg selv. Resten av dagen skal tilbringes i en hengekøye eller under et stort eiketre som kaster deilig skygge i det varme været.

Siden man har så god tid, blir det sikkert tid til å fullføre et par oppussingsprosjekter før middag. Dessuten kommer helt sikkert treningsmotivasjonen kastet på deg en dag i juli. Endelig skal livet leves! I nuet. Kjøss meg på mandag.

Sannheten er at sommeren er høysesong for stikkende insekter og sviende planter. Hvis du klarer å unngå å bli solbrent, så kan du være sikker på at du svømmer rett inn i en brennmanet på nakenbadingen. Sommeren er nemlig tiden for alskens merkelige uhell.

Og hvordan i all verden kan det ha seg at de ørsmå knottene klarer å stikke hull på huden din? Knotten kommer nettopp på de fineste vindstille sommerkveldene. Og du blir like overrasket hvert år.

Og hvem mener det er forsvarlig å sende folk rett fra et fullstendig HMS-sikret kontorlandskap til et miljø med gressklippere, tennvæske, fiskekroker og alkohol? Det er en grunn til at apotekene reklamerer med et produkt som heter ferieapotek. Har du noen gang hørt om et kontorapotek? Nei.

Sommeren er forøvrig høysesong for familiekrangling, men la meg ikke begynne med det. Faktum er det at hvis du på noe tidspunkt av ferien sitter under det eiketreet i finværet og med en kopp kaffe. Ja, da har du ganske sikkert det beste ferieøyeblikket.

Prøv å huske det. God sommer!

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg