I Norge lærte jeg å være tolerant

Jeg vil at min datter skal vokse opp i dette samfunnet. Jeg vil at hun skal tro på hva hun vil, kle seg som hun vil, og gifte seg med den hun vil.

Publisert Publisert

FORSTÅR IKKE IS-SYMPATIENE: Mange ungdommer i vesten har sympati for IS. Dette forstår ikke Siavash Mirghafari, han skriver at det er i Norge han lærte å være tolerant. Han skriver at folk ikke blir terrorister over natten, men at det er et resultat av feil begått over tid.

tab6c547.jpg

Debattinnlegg

  • Siavash Mirghafari
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Noen ønsker å utnytte terroraksjonen i Paris til å gå løs på flyktninger som selv har rømt fra tortur. Vi vet at IS sender terrorister til Europa for å begå terror, men vi vet også at mange fra Europa reiser til Syria for å delta i massakrer av uskyldige mennesker. Mange er født og vokst opp i vesten, i den frie verden. De er ikke flyktninger, men ungdommer som er født og vokst opp i for eksempel Paris.

Siavash Mirghafari

Hvor har våre ungdommer fått sympati for en gruppe som IS? Har vi gjort jobben vår med å oppdra våre barn til å respektere andre grupper, tro eller religioner? Har vi brukt tid til å fortelle dem at ting kan løses på fredelige måter, og at vold aldri vil føre til noe godt? Eller har vi sittet foran TV-skjermen og applaudert hver gang vi har hørt at noen i islamsk navn har begått terroraksjoner mot for eksempel jøder? Hva gjør moskeer som får millioner i statlig støtte? Hvor mye tid bruker de på å vise den rette veien for ungdommer? Folk blir ikke terrorister over natten. Det er et resultat av feil vi har gjort over lang tid.Les også:

Les også

- Det der, det har ikke noe med islam å gjøre

Ingen liker å kalle IS eller lignende grupper for muslimer, men de gjør det selv. De såkalte liberale eller sekulære muslimer mener at IS, Mullaen i Oslo, Taliban og dess like ikke er muslimer. Da er det ikke nok å si dette, de må vise det også.

De fleste av oss ble kjent med prinsipper som frihet, likhet og brorskap gjennom den franske revolusjonen. Vi som flykter til vesten, gjør det fordi vi vet at i Norge — i likhet med andre land med demokratiske tradisjoner - vil vi få den friheten som mange av oss kjempet for. Vi dro ikke til Saudi-Arabia eller Qatar, men kom til Europa fordi vi visste det er her vi blir respektert som mennesker.

Som aktiv politiker hadde jeg kanskje respekt for andre meninger før jeg kom til Norge og Europa. Men det er her i Norge jeg har lært å være tolerant, å vise respekt for andre religioner, tro og folkegrupper.

Les også:

Les også

- Ikkje bli ein av IS' nyttige idiotar

Jeg vil at min datter skal vokse opp i dette samfunnet. Jeg vil at hun skal tro på hva hun vil, kle seg som hun vil, og gifte seg med den hun vil. Terrorister kan ikke bringe meg til taushet. Terrorister er feiginger som går løs på uskyldige mennesker, uansett om det er sjiamuslimer i Beirut og Bagdad, jøder i Israel, eller forbipasserende i Paris. Terrorister vet selv at deres ideologi ikke vil få aksept hos folk. Derfor velger de terror for å nå sine mål, for å få oss til å akseptere dem. Men de tar feil. Demokratiske, tolerante og menneskelige verdier vil alltid vinne til slutt.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg