Løse hunder har ikke noe på turstiene å gjøre

DEBATT: Det hjelper ikke at eieren sier at «hunden er jo så snill».

Publisert Publisert

UØNSKET: Vær klar over at personer som opplever løse hunders uønskede tilnærmelser, har full anledning til å ta bilde av både hund og eier, og eventuelt også anmelde til politiet, skriver innsenderen. Foto: NTB scanpix

Debattinnlegg

  • Terje Haugom
    Rådalen

Det er vanligvis en god opplevelse å gå på turveien over Smøråsfjellet, rundt det vakre Bjørnevann. Det er også et vanlig turområde for folk med hund. Og de vet sannelig å benytte det!

Men dessverre er det ikke alle hundeeiere som har tanke for at det finnes både barn og voksne som faktisk er redd for hund. De lar dyrene løpe fritt. Noen hunder er lekne, og hopper gjerne opp og vil hilse på.

For små og store personer som har angst for hund, er slike opplevelser nok til at man aldri mer tør gå tur der. «Den er jo så snill» lirer eieren av seg når noen gir klar beskjed. Det hjelper ikke.

Turveiene er først og fremst tiltenkt mennesker. Dere som absolutt må ha dyret med dere, sørg for å bruke bånd på hunden – hele veien. Ha full kontroll. Og vær klar over at personer som opplever løse hunders uønskede tilnærmelser, har full anledning til å ta bilde av både hund og eier, og eventuelt også anmelde til politiet.

Til dere som vil gå i fred på tur: Bruk mobilens kamera, du har retten på din side. Hundeloven sier at det er båndtvang mellom 1. april og 20. august, men i Bergen kommune er det aldri tillatt for hunder å gå løs på en rekke steder. Løse hunder har ikke noe på turstiene å gjøre, ikke på noen av turområdene rundt byen.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg