Greit med kjønnsdelt inngang?

Vårt spørsmål til det nye byrådet: Er det anledning til å operere med egne innganger for kvinner og menn når man leier bygg av kommunen?

Publisert Publisert

GRIEGHALLEN: Er kjønnsdelte innganger en akseptabel bruk av kommunenes bygg?

Debattinnlegg

  • Stine Strøm-Andresen
    Organisasjonssekretær, Human-Etisk Forbund, Hordaland fylkeslag
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I Bergens Tidende den 25. september kan vi lese om den muslimske feiringen av Id i Grieghallen. I oppslaget går det frem at arrangementet opererer med separate innganger for kvinner og menn. Det finner vi svært bekymringsverdig.

Stine Strøm-Andersen

Vi vil presisere at vi synes det er bra at kommunen stiller sine lokaler til disposisjon til ulike tros— og livssynssamfunn. Grieghallen fungerer utmerket som seremonilokale og vi er veldig glade for anledningen til å benytte dette lokalet til humanistiske seremonier. Det er et privilegium vi også unner andre tros- og livssynssamfunn. Det vi reagerer på er når offentlige bygninger begynner med segregering på bakgrunn av kjønn. Les også:

Les også

Egen inngang for kvinner?

Som en del av våre humanistiske idealer, følger det at vi synes alle mennesker har lik verdi. Vi har kjempet lenge for likestilling og er glade for at vi har kommet langt i Norge, selv om vi fortsatt ikke er i mål. For oss virker en ordning med kjønnsdelte innganger i offentlige bygninger som et stort skritt tilbake i denne kampen.

Vårt spørsmål til det nye byrådet i Bergen er derfor: Er dette en akseptabel bruk av kommunenes bygg? Er det anledning til å operere med egne innganger for kvinner og menn når man låner eller leier bygg av kommunen eller vil en slik praksis få konsekvenser i fremtiden?

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg