Høyre har gitt opp Vestland

DEBATT: Fullstendig mangel på egen politikk i Vestland Høyre.

Publisert: Publisert:

LANGT NORD: Silja Bjørkly fra Vestland Høyre forsøker å bli den første fylkesordføreren i vårt nye fylke ved å debattere oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja, skriver Eigil Knutsen (Ap). Foto: NTB Scanpix

Debattinnlegg

Eigil Knutsen
Stortingsrepresentant for Hordaland (Ap) og medlem av finanskomiteen

Silja Bjørkly fra Vestland Høyre forsøker å bli den første fylkesordføreren i vårt nye fylke ved å debattere oljeutvinning i et havområde langt nord.

Det tyder på resignasjon på vegner av egen politikk.

På Arbeiderpartiets landsmøte i april 2019 inntok vi samme standpunkt som Erna Solberg har gjort i ikke mindre enn tre regjeringsplattformer: Områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja skal ikke åpnes for oljeutvinning.

Standpunktet deles av en rekke profilerte Høyre-politikere, som tidligere byråd Henning Warloe.

Dette er tydeligvis hovedsaken til Vestland Høyre i årets fylkestingsvalgkamp, da jeg knapt kan huske å ha sett andre politiske utspill fra deres fylkestingskandidater. Det er på sett og vis forståelig.

Jeg ville også ha snakket om andre ting, hvis jeg gikk til valg på å gjeninnføre dyre nattbilletter på buss og bane, og ikke minst avslutte ordningen med et gratis måltid i den videregående skolen.

NYE VESTLAND: Eigil Knutsen mener Høyre mangler egen politikk. Foto: Adrian B. Søgnen (arkiv)

Ap snakker høyt om våre visjoner for industrien, havvind, teknologioverføring fra olje og gass, og om å ta den rene vannkraften vår i bruk til å lage verdensledende industriprodukter.

Vestland Høyre er mest opptatt av et havvområde langt nord, som Høyre i regjering har sagt nei til oljeutvinning i tre ganger. Det vitner om en fullstendig mangel på egen politikk.

Vestland fortjener bedre.

Har du meninger? Send oss en e-post. Følg BTmeninger på Facebook!

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg