Frp mister grepet

Det er nå flere saker som tyder på at Frp mister grepet på velgere og at deres udugelighet mer og mer kommer for en dag.

Publisert: Publisert:

FÅR KJEFT: Innsenderen anklager blant andre Carl I. Hagen og Sylvi Listhaug for å føre velgerne bak lyset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix (arkiv)

Debattinnlegg

Einar Salbu
Bergen

De mest kjente politikerne i partiet får stadig vekk svingdører i fleisen. Uttalelser og standpunkter fra opposisjonstiden dukker nå stadig opp i akselererende tempo.

Ikke minst går nå Sylvi Listhaug, selve inkarnasjonen på populist, på den ene smellen etter den andre. Det er avslørt at hun ikke tar fem øre for å lyve og forvrenge sannheten, sist nå om sykehjemssaken i Oslo og hennes uttalelser på Facebook, der det egentlig er seg selv hun bør kritisere, om noen først skal kritiseres.

En politisk utdatert Carl I. Hagen har levert inn et mistillitsforslag på generelt grunnlag mot byrådet, med blant annet sykehjemssaken over som en av sakene. Hagen vet veldig godt at det er Listhaug som er roten til det både han og Listhaug nå kritiserer, men like fullt gjør Hagen som planlagt.

Les også

Schjelderup etter ny katastrofemåling for Ap: – Stopp kranglingen!

Siv Jensen blir sint, smeller neven i bordet og forlater partiets gruppemøte fordi gruppen egentlig ville stemme for et forslag om snøscooterkjøring som Senterpartiet hadde kommet med, og som ikke var så veldig ulikt et forslag Frp i sin tid foreslo. Det var bare ett problem, og det var at Frp hadde forpliktet seg i avtale med Høyre om noe annet, skriver VG.

Frp-erne blir selvsagt forvirret når deres gamle populistiske forslag blir forkastet som et resultat av en pålagt ansvarlighet. Frp-erne kjenner seg rett og slett ikke igjen, kanskje med unntak av noen edsvorne menn.

Politiets parti, eller rettere «lov- og ordenspartiet», har kommet på kant med politiet. Listhaug ble advart gang på gang av blant annet Jan Bøhler om at problematikk rundt gjenger i Oslo måtte tas på alvor, skriver ABC Nyheter. Bøhler selv karakteriserer daværende justisminister Listhaugs manglende engasjement som å møte en «ulldott», mest sannsynlig ment som en person som bare svarer med tomme fraser og klisjeer, uten å gjøre noe som helst.

Les også

Sylvi Listhaug taus om anklager om løgn

Det er vel dette som har preget Listhaug som politiker helt siden hun var byråd i Oslo. De gangene hun faktisk handlet, gikk det ikke så bra, som for eksempel med sykehjemstomten i Spania. Men hun og byrådet fikk igjennom økt standard ved sykehjem. Det var jo bra, selv om Listhaug og Hagen nå kritiserer dette.

Listhaug er tatt med bukse og underbukse nede. En aldrende Hagen som fremdeles er høy på seg selv, leverer mistillitsforslag på rekke rad. Jensen er arg på sin egen stortingsgruppe.

«Sjøfolkenes part» sørger for at norske ansatte på Color Line kan bli erstattet av billigere utlendinger. «Det nye arbeiderpartiet» har gjort sluttvederlagsordningen verdiløs for eldre arbeidstakere som ufrivillig mister jobben, avgiftene øker for alle for at rike skal få mer skatteletter, reisefradraget er blitt mindre og mindre verdt, og «det nye arbeiderpartiet» har, sammen med Høyre, partiet for rike og innbilt rike, tillatt at bemanningsbransjen overtar mer og mer arbeidsmarkedet, mens de tidligere faste ansatte blir henvist til Nav.

Les også

Frp-ere nominerer Trump til fredsprisen

«Partiet for eldre og kronisk syke» har sørget for at pensjonister får kjøpekraftnedgang for fjerde år på rad. Ja, pensjonsforliket ble initiert av de rødgrønne, men Høyre stemte med. Frp som skryter av at de ikke stemte for, ville heller ha en lav og flat pensjon til alle. Poenget er at man med politisk vilje kunne endret reglene i pensjonsreformen, om man hadde villet. Frp og Høyre vil ikke, men AP og SV vil. Luftambulansesaken er et kroneksempel på regjeringens udugelighet, der den ene anbyder får innsyn i den andre anbyders lønnsforhold.

Jeg kunne funnet flere eksempler på Frps udugelighet, og falsknerier, men det dukker så mye opp nå at det er vanskelig å huske på alt, men folk flest legger merke til dette etter hvert som nye saker dukker opp. Og det kommer.

Det virker som om Frp har klart å stå imot det meste av negative saker og bråk, men nå tror jeg vi på slutten av året vil se et Frp under 10 prosent. Her i Bergen ser det ut som om partiet er avgått med døden sammen med Høyre, som riktig nok kommer med noen spede grynt en gang iblant.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg