Foreldre og elever blir ført bak lyset

Skolen kan ikke tvinge elever til å dusje etter gymmen.

Publisert:

ULOVLIG: Skolen kan ikke tvinge elever til å dusje etter gymmen, skriver innsenderen. FOTO: Marita Aarekol

Debattinnlegg

Maureen B. Engeseth
Frekhaug

Ingen kan pålegge et barn å dusje etter gymnastikktimen. Det slo Kirke-, Utdannings— og Forskningsdepartementet fast for 16 år siden. Alle skolekontorene i landet ble bedt om å formidle informasjonen videre. Slett ikke alle foreldre og barn ble informert.

Hvor mange kommer til å bli informert i foreldremøter i høst? Tilbakeholdelse av informasjon foregår i landets nasjonale skolesystem. Dette er en skandaløs mangel på respekt for det norske folk. Foreldre og elever blir ført bak lyset.

Dusjing er frivillig for elevene, så enkelt er det.

Som en av initiativtakerne for avdekking og utdeling av informasjon om frivillig dusjing, vet jeg at ikke alle skoler er like villig å gi ut denne informasjonen. Hvem har gitt dem et valg?

Vet dere at det aldri har vært en lov eller forskrift fra departementet om obligatorisk dusjing, men at skolene bare har praktisert det? Skolene praktiserer det nå selv om de fikk beskjed for lenge siden om det motsatte.

Foreldre og elever fortsetter med den gamle sedvanen fordi ingen har fortalt dem at de ikke kan. Ikke mer, folkens. Nå må elevene få høre og oppleve deres rett til å velge å dusje eller ikke. Informasjonsutdeling er enkelt, gratis og noe skolene lever av. Dusjing er frivillig for elevene, så enkelt er det.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg