Verdiløst miljøparti?

Noen tror at alle i De Grønne dyrker sin egen mat, handler alle klær på Fretex og bruker ferien til å sykle Norge på langs. Det er en fin måte å leve på, men ikke mulig for alle.

MYTER: Nei, det stemmer ikke at De Grønne omfavner elfly og hyperloop for å sikre weekendturen til London i stedet for å dra på kortreist tur i nærmeste skog, skriver Mona Høgli og Thor Haakon Bakke. Olsen, Geir / NTB scanpix

  • Thor Haakon Bakke
  • Mona Høgli

Miljøpartiet De Grønne har forlatt sine kjerneverdier og gått over til teknologioptimismen. Det er inntrykket som kanskje sitter igjen etter medieoppslag de siste dagene.

Bakgrunnen er uttalelser fra to partiveteraner, Tom Sverre Tomren og Sondre Båtstrand, den ene har meldt seg ut, den andre er fortsatt medlem, men tar ikke gjenvalg.

Vi er to frivillige og aktive medlemmer i De Grønne, og vårt inntrykk er at de grønne verdiene preger diskusjonene, står uangripelig støtt og trumfer alle andre hensyn: De Grønne vil ta et oppgjør med målet om å hele tiden produsere mer for å kjøpe og så kaste mer, vi sier nei til den rådende politikkens rovdrift på mennesker og miljø, vi vil skape et samfunn hvor vi har gode liv uten at vi ødelegger for andre.

Noen tror at alle medlemmer i De Grønne skal leve som sanne idealister som dyrker sin egen mat, handler alle klær på Fretex og bruker ferien til å sykle Norge på langs. Det er en fin måte å leve på, men ikke mulig for alle. Den grønne flokken har vokst mye de siste årene, og er blitt en flott, mangfoldig samling av ulike mennesker som deler ett brennende engasjement: Vi må stoppe ødeleggelsen av kloden vår, vi må sikre en fremtid for kommende generasjoner.

Les også

MDGs usikre fremtid

Nei, det stemmer ikke at De Grønne omfavner elfly og hyperloop for å sikre weekendturen til London i stedet for å dra på kortreist tur i nærmeste skog. Vi omfavner noen av de nye teknologiske fremskrittene fordi vi vil gjøre det lettere å velge miljøvennlig når vi av ulike årsaker må ut på reise i vårt geografisk utfordrende land. Vi tar på alvor at mange har behov der vi må bruke teknologi.

Ja, vi kan omfavne teknologi, men den teknologien vi omfavner, må bidra til å flytte hverdagen til folk i riktig grønn retning. Det er bedre at mange lever litt mer miljøvennlig enn at noen få gjør alt riktig.

Teknologien skal hjelpe oss til å bli mer miljøvennlige, til å virkeliggjøre de verdiene De Grønne står for, ikke til å fjerne oss fra dem.

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg