Det må da gå an å få inn de reelle vindstyrkene i værvarslingen, Yr?

Kanskje Yr har gode grunner for å la folk tro det bare blir laber bris, når de vet det er en storm på vei.

Publisert Publisert

Debattinnlegg

  • Eivind Helland Marienborg
    Osterøy
  1. Leserne mener

Når Yr melder storm, melder de det ikke i værvarselet sitt, bare i pressemeldingene sine. Det er en håpløs og farlig måte å varsle vær på, og jeg håper de endrer praksis.

Man har ikke kunnet unngå å få med seg meldingene om årets første høststorm. «Sikre løse gjenstander», «hold dere inne». Men i hvilket område?

Nyhetsoppslagene omtalte Stadt og nordover som mest utsatt. Javel, tenkte jeg, og klikket meg inn på yr for å sjekke værmeldingen for stedet der jeg bor, det kunne vel tenkes at man ville merke noe her utenfor Bergen også? «Laber bris», meldte Yr der. Så går vel stormen lenger nord da, tenkte jeg.

UVÆR: Politiet har fått 133 meldinger om skader etter stormens herjinger onsdag kveld og natt til torsdag. Foto: 2211-tipsere

Les også

Debatt: Det regner jo alltid i denne byen. Det er jo det som er hovedregelen.

Og så feil kan man ta. Det har knirket og knaket i huset i hele natt, og senga i andre etasje ristet i kastene. Strømmen gikk, og er fremdeles borte tolv timer senere. En takstein har blåst ned, og det må vel bare være flaks at jeg oppdaget at blomsterpottene i hagen var på tur ut i veien i mørket.

Vi er blitt mer og mer avhengige av Yr og presise værmeldinger. Kanskje mener yr de har gode grunner for å la folk tro det bare blir laber bris, når de vet det er en storm på vei. Men det er vanskelig å skjønne at de grunnene kan være gode nok.

Det må da gå an å få inn de reelle vindstyrkene i værvarslingen?

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg