Trumps nye verden

Trump bør forstå at hans eget land har en del av skylden for flyktningkrisen.

Publisert Publisert

NEKTES ADGANG: Nå har Trump avgjort at alle flyktninger nektes adgang til USA for en periode på 120 dager, skriver Siavash Mirghafari. Det andre bildet er fra en protest mot reiseforbudet i New York 29. januar. Foto: Privat/Scanpix

Debattinnlegg

  • Siavash Mirghafari
    Politisk flyktning fra Iran. Adjunkt, Nygård skole, medlem av Ap
  1. Leserne mener

USAs president Donald Trump lovet i valgkampen at han vil forby muslimer å komme til USA. Senere endret han uttalelsen og sa at det var terrorister han mente. Nå har han avgjort at alle flyktninger nektes adgang til USA for en periode på 120 dager, og syriske flyktninger stenges ute på ubestemt tid. Det innføres også generelt reiseforbud i 90 dager for personer fra syv muslimske land. Avgjørelsen er foreløpig midlertidig, men den kan vare lenge. Kanskje så lenge han er president.

Vi kan kalle folk i USA innvandrere, da alle unntatt urbefolkningen er innvandrere. Likevel vil jeg påstå at iranere er blant de mest vellykkede innvandrergruppene i USA. Ingen iranere har vært i terroraksjoner i Europa, USA eller Tyrkia. Iranere var de eneste i Midtøsten som samlet seg i Teheran og fordømte terroraksjonen 11. september og tente lys for ofrene. Iranere flest elsker vestlige land og blir veldig fort integrert i det nye samfunnet de kommer til. Dette har norske medier pekt på flere ganger.

Les også

Terrorforsker: – Ren idioti av Trump

Likevel står iranere blant dem som nå blir nektet innreise til USA. På den andre siden er verken Saudi-Arabia og Pakistan blant de syv landene. Terroristene som sto bak den forferdelige hendelsen 11. september kom fra de to landene. Pakistan og spesielt Saudi-Arabia støtter den mest konservative og voldelige versjonen av Islam. Saudi-Arabia støtter de mest ekstreme terrorgrupper i Midtøsten, og Pakistan støtter Taliban og andre terrorister. Den afghanske regjeringen har flere ganger beskyldt Pakistan for å støtte terrorister i Afghanistan.

Trump bør forstå at hans eget land også har en del av skylden for flyktningkrisen. Han bør ta opinionen på alvor og ikke få oss til å tro at USAs innblanding og okkupasjon av andre land hadde noe med menneskerettigheter og demokratiet å gjøre. Hvis målet er å bidra til demokratiske prosesser i Midtøsten, burde de kanskje begynne med det mest udemokratiske landet i den islamske verden: Saudi-Arabia.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg