Vil dere ha oss pensjonister som velgere?

Hei, finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg.

Publisert Publisert

UTFORDRES: Pensjonist Yngve Olsen krever svar fra regjeringen, her finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Debattinnlegg

  • Yngve Olsen
    Bergen
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Dere har for fjerde gang på rad gitt oss middels pensjonister en reell nedgang i kjøpekraften. Er dere fornøyd med dette resultatet?

Noen har regnet ut at vi har tapt titusener av kroner de siste fire årene, på grunn av underreguleringen på 0,75 prosent i forhold til normal pris- og lønnsvekst. I tillegg kommer stadig nye avgifter, som boligskatt, høyere bompengeavgifter (langt mer enn pensjonsøkningen), sannsynligvis høyere strømkostnader med Acer, høyere eiendomsavgifter og så videre.

Tør jeg spørre om en av dere kan gi meg et fornuftig svar: Vil dere ha oss pensjonister som velgere ved de neste kommune- og stortingsvalgene?

Vi er over 900.000 pensjonister i Norge, og med den oppførselen som dere driver med i dag, vil mange finne andre partier å stemme på.

Jeg er helt sikker på at Anders Lange (grunnla Anders Langes Parti, forløperen til Frp, red.anm) ikke har det greit i graven sin. Jeg antar at han roterer for fullt etter forslag og innføring av sukkeravgifter og forslag om andre tåpelige avgifter, som dødsattest og liknende. (Før fikk man tilskudd til begravelser, nå koster det ekstra for de etterlatte.)

Så Siv og Erna, vil noen av dere svare noe fornuftig i disse sakene? Jeg er meget spent på ett eller flere svar – på vegne av meg selv og over 900.000 pensjonister.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg