Hvor ble det av UiB?

Det er trist og skuffende hvis UiB tror at utdanningsmessen ikke er viktig for oss som vil velge høyere utdanning.

MISNØYE: UiB er meldt til Konkurransetilsynet etter at lærestedet valgte bort årets utdanningsmesse. Paul S. Amundsen

Debattinnlegg

Emma Erlandsen
Elev ved Sandsli vgs

Fra 26. til 27. januar foregikk den viktige utdanningsmessen for videregåendeelever i Grieghallen i Bergen. Universiteter, høyskoler, forsvaret og ulike bedrifter er til stede. Egentlig alt og alle – sto klare for å svare på det viktigste spørsmålet for vg3-ungdom: Hva skal jeg gjøre etter videregående?

Jeg gledet meg til arrangementet, fordi jeg fikk muligheten til å snakke med noen som har valgt utdanninger jeg interesserer meg for, og med undervisningspersonell. Men da jeg skulle lete opp Universitet i Bergen (UiB), var de ikke å finne. Den utdanningsinstitusjonen man garantert hadde forventet å se på messen i Bergen, har med andre ord valgt å ikke delta.

Selvsagt kan vi lese oss opp på studier via nettet. Men det blir aldri det samme som å møte studenter og lærerkrefter som sitter klare for å snakke med oss, om hvorfor de har tatt sine valg, hvordan de er fornøyde og alt man ellers måtte lure på.

Les også

UiB dropper Utdanningsmessen

Det er trist og skuffende hvis UiB tror at denne messen ikke er viktig for elever som vil velge høyere utdanning. Som den største utdanningsinstitusjonen i Bergen, gir det ingen mening at de ikke stiller opp. Mange elever følte nok at orienteringen ikke var komplett uten UiB til stede. Vårt nærmeste universitet er tross alt det stedet en stor del av oss vil starte til høsten. Jeg stiller meg undrende til hvorfor de ikke ønsket å snakke med hundrevis av elever som sitter inne med tusen ubesvarte spørsmål.