Vi som kjemper for våre kjære

Kjære Bergen kommune. Ikke møt oss med motstand. Møt oss heller med dialog, omsorg og forståelse.

Publisert Publisert

STØTTER ØRJANS FORELDRE: Min søster er multihandikappet og jeg vet derfor at det nettopp er familien som er de fremste forkjemperne for disse menneskenes rettigheter og ønsker, skriver Amalie Statland Fantoft. Foto: PRIVAT

Debattinnlegg

  • Amalie Statland Fantoft
    Bergen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Torsdag 28. mai leste jeg i BT om Ørjan som bor på Fantoft Omsorgssenter, og om foreldrene hans som gikk ut og kritiserte ledelsen ved omsorgssenteret. Jeg har ingen bakgrunnskunnskap om hvordan denne saken har utspunnet seg, hvem som har gjort hva og hvem som har sagt hva.

Det jeg imidlertid kan se er et foreldrepar som kjemper for barnet sitt. Hvem ville vel ikke gjort det hvis ikke barnet deres fikk gått på do mer enn 3-4 ganger i uken? Hvem ville ikke kjempet for barnet sitt hvis de oppdaget brudd i armer og hofter de følte var uforklarlige?

Les også:

Les også

Fikk dødsbudskap og ryddefrist samme dag

Det er akkurat dette jeg ønsker å trekke ut av artikkelen — foreldrene føler at barnet deres blir behandlet på en helt feil måte, og Bergen kommune reagerer med beskyldninger og ansvarsfraskrivelse.

Min søster er multihandikappet og jeg vet derfor at det nettopp er familien som er de fremste forkjemperne for disse menneskenes rettigheter og ønsker. Det er vi som er stemmen deres utad og som derfor må kjempe deres kamp. Familien er dermed en ressurs og ikke noen byrde, i hvert fall ikke for den personen som ikke kan tale sin egen sak.

Jeg har stor forståelse for at det er sterke følelser inne i bildet når det kommer til slike saker, og at ting kan bli sagt og gjort på en feil måte. Likevel må det tas hensyn til at det er snakk om mennesker som er relativt hjelpeløse alene, noe som vekker kampånden i både foreldre og søsken.

Når jeg leser artikkelen ser jeg et rop om hjelp. Jeg ser ikke såkalte vanskelige foreldre, men jeg ser fortvilte foreldre som vil at deres sønn skal få et godt liv. Dette er tiden hvor Bergen kommune skal møte foreldrene til Ørjan, og andre foreldre i lignende situasjoner, med omsorg og forståelse.

Les også:

Les også

Vil flytte døve Mona til Bergen etter 36 år

Dette er ikke tiden hvor etatssjefen i Etat for alders— og sykehjem i Bergen kommune skal trekke frem hvordan foreldrenes oppførsel i følge ham har resultert i sykemeldinger og oppsigelser. Slik han uttaler seg, ser dette ut som om det er ene og alene foreldrenes skyld at arbeidsmiljøet på omsorgssenteret er dårlig. Det virker til og med som foreldrene får skylden for problemer knyttet til å ansette nye folk.

Så, kjære Bergen kommune, ikke møt oss med motstand. Møt oss heller med dialog, omsorg og forståelse.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Er det Fylkesmannen i Hordaland eller de 17 andre fylkesmennene som tar feil?

  2. Byrådet: Bergens økonomi er ikke bærekraftig

  3. Sliter med å finne vinnersakene

BT anbefaler

Her møter Lars Arne Nilsen pressen

Se Ballsparks intervju med Lars Arne Nilsen utenfor Stadion mandag formiddag

LES SAKEN
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg