E-16 er verdens farligste ekstremsport

Vi kjører russisk rulett og bedriver ufrivillig ekstremsport hver dag langs denne veien.

Publisert Publisert

RASET: Onsdag kom et voldsomt ras ned på E16. Føreren i dette vogntoget kom fra det uten alvorlige skader. Foto: STATENS VEGVESEN

  • Leder I Aksjonsgruppen for Ny E16
  • Laila Himle
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

I dag skulle jeg til Vaksdal for tredje gang på 5 dager, og denne gangen for å være med familie og mitt barnebarn. Jeg fulgte rådene og kjørte Eksingedalen.

ER REDD: Vi kan ikke vente i ti år før veien mellom Bergen og Voss er sikker, mener Laila Himle. Foto: PRIVAT

Jeg kjørte også denne veien for noen dager siden til Modalen på søndagstur. I går kjørte vi Hamlagrø, tur/retur. Begge disse veiene er ikke egnet til omkjøringsvei for E16, men det er begynt å bli en dårlig vane med omkjøring for oss som bor ved og ferdes på veistrekningen Voss-Bergen.

På Voss er det stadig arrangementer som gjennomføres og noen er større enn andre. Sist helg var det sykkelritt og Veteranbilløp. Denne helgen er det Voss cup (Norges nest største fotballturnering for barn), og neste helg arrangeres Ekstremsportveko – verdens største ekstremsportsuke.

Jeg er stolt av bygden mi , jeg liker godt mine nabobygder og hele Vestlandet med også verdens fineste by, Bergen. Men vi har en lyte, og den er begynt å bli så sorgfull at store og sterke ord må brukes. E16 Voss-Bergen er så dårlig at jeg påberoper området som «unntakstilstand». Vi kjører russisk rulett, og bedriver ufrivillig ekstremsport hver dag langs denne veien.

Nå kan vi ikke vente lenger. Regjering og Storting MÅ kalle inn til ekstraordinært møte. Bestemme fortgang i planleggingsprosess for ny vei og starte bygging snarest. Vi kan ikke leve under slike forhold lenger. Nok er nok.

Mange er nå sluttet å kjøre denne veien. Mange er så redde at de blir syke av å gå med en slik redsel. Firma sliter med for store utgifter og utfordringer grunnet denne dårlige veien og må hver dag sende ut sine arbeidere på dødsveien.

Kjære politikere. Dere kan ikke mene vi skal måtte vente kanskje 10 år før halve veien er omtrent ferdig? Det går bare ikke. Jeg er redd folketallet i disse små bygdene går ned. Næringslivet blir utfordrende å holde liv i og Vestlandet som fylke sliter på så mange området at dere må reagere nå.

Jeg får nok ikke svar, men jeg håper noen leser og fester seg noen tanker om hvordan det er å være oss og husk. Vi er mange tusen, selv om mange ikke bruker røsten sin offentlig.

Skal jeg bedrive ekstremsport, eller russisk rullet, så vil jeg det skal være mitt eget valg og ikke politikere som spiller Lotto, med meg, mine eller andre som ferdes på denne veien.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – NRKs «Innafor» bommer grovt, igjen

  2. Seks personer smittet – halve skolen i karantene

  3. Tredje bergensmann siktet for Porsche- og Audi-tyveriene

  4. Trump-tilhenger i Bergen får svar: – Rent oppspinn

  5. Økonomiprofessor: Trumps politikk kan kjøre hele den vestlige verden i grøften

  6. – Nicole Kidman er som alltid glimrende