Vil dere heller ha eksos til ølen?

Istedet for å kjempe mot Bybanen over Bryggen, burde ikke heller bergenserne bli rasende, gå i demonstrasjonstog og kreve at politikerne fjerner biltrafikken?

Publisert Publisert

EKSOS: Når bergenserene nå går så sterkt ut mot Bybanen over Bryggen må man jo anta at de anser det er et mindre onde at den eksosforgiftede biltrafikken skal gå over Bryggen enn at Bybanen skal gå der, skriver Thor Krefting.

Debattinnlegg

  • Thor Krefting
    Oslo
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Bergen er en flott og meget spesiell by i Norge, og bergensere er jo et folkeslag noe utenom det vanlige. Det er jo et uomtvistelig faktum.

Man blir jo imponert over bergensernes engasjemet for sin by Bergen og fotballlaget Brann der man jo får inntrykk av at Brann har vunnet serien før den har startet.

Bystyret:

Les også

I dag skal de vedta at Bybanen skal gå over Bryggen

Det som nå har utløst raseri og engasjement blant bergenserne er om Bybanen skal gå over Bryggen eller ikke. I dag går det jo biltrafikk over Bryggen der bilene spyr ut en mengde eksos og dermed gjør hverdagen mindre trivelig for bergenserne og turistene når de sitter på fortausrestaurantene på Bryggen i det varme og flotte sommerværet og nyter sin dyrekjøpte øl.

Burde ikke heller bergenserne bli rasende, gå i demonstrasjonstog , skrive harmdirrende innlegg i avisen og kreve av byens politikere at man får fjernet biltrafikken fra Bryggen?

Folkeavstemning:

Les også

- Vi bør få avgjøre Bryggens skjebne

Tar man et måltid mat ved siden av sin øl når man sitter på et uteserveringssted på Bryggen i finværet er det vel ingen bergensere som ønsker sin mat eller øl eksosforgiftet.

Når bergenserene nå går så sterkt ut mot Bybanen over Bryggen må man jo anta at de anser det er et mindre onde at den eksosforgiftede biltrafikken skal gå over Bryggen enn at Bybanen skal gå der.

Jeg har vært i Bergen mange ganger, og en slik holdning virker for meg litt ulogisk og uforståelig. Jeg synes heller bergenserne bør kreve at biltrafikken skal legges i tunnel utenom Bryggen, og at man legger Bybanen over Bryggen.

Fordelen bergenserne da får er at de ikke får sin øl og mat eksosforgiftet når man sitter og nyter dette i sommervarmen . Jeg venter derfor på et glødende engasjement og demonstrasjoner fra bergenserne for å bli kvitt biltrafikken over Bryggen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Kollektivmillioner til bergensområdet

  2. Venstres krisetiltak er ikke byggeklare

BT anbefaler

Dette meiner Forsvaret gjekk gale då KNM «Helge Ingstad» havarerte

Det svikta i ei rekke ledd då milliardfregatten gjekk ned, mellom anna var mannskapet for uerfarne, konkluderer…

LES SAKEN
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg