Fikk ny jobb på én uke

Min siste arbeidsdag var 29. januar. 8. februar begynte jeg i ny jobb.

VIDARS METODE: For Vidar Stueland (bildet) var det uaktuelt å leve av Nav og sende ut søknader. Han satte seg heller i bilen og kjørte rundt til bekjente.
  • Vidar Stueland
    Åkrehamn, Karmøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

Beskjeden fra sjefen min kom som lyn fra klar himmel. Jeg måtte dessverre gå.

Min stilling som butikksjef og innkjøpssjef skulle dessverre utgå, på grunn av sentralisering og omstrukturering.

Jeg ble oppsagt av Nordialog Haugesund 13. desember. Det var en tøff og overraskende beskjed å få. Jeg har kone og tre barn.

Jeg tenkte : — Da må jeg bare få meg en ny jobb. Man kan enten legge seg ned, gå på Nav, eller komme seg kjapt ut i ny jobb. Jo, fortere jo bedre.

Jeg hadde en grei samtale med sjefen, og vi ordnet alt det praktiske med én gang.

Klokken 11 signerte jeg oppsigelsen. Klokken 14 gikk jeg i gang med å sende ut åpne søknader.

Godt lest på debatt:

Les også

En storesøster forteller om mobbingen av lillebroren

Jeg valgte å reise rundt og snakke med folk. Jeg brukte det jeg hadde av nettverk, og hørte om de trengte noen, eller kjente noen som trengte folk. Jungeltelegrafen ble brukt for alt det er verdt.

I en begravelse møtte jeg en gammel bekjent, og etter seremonien spurte han hvordan det gikk. Jeg fortalte at jeg hadde mistet jobben, og spurte om de trengte folk.

— Ja, vi trenger faktisk det, svarte han.

Dagen etter ble jeg innkalt til et jobbintervju i Møller bil Haugesund. Den jobben fikk jeg ikke, men kort tid etter ble jeg tilbudt en annen fast jobb i samme firma.

Debattant:

Les også

Vi trenger flere som politibetjent Geir Fjeldstad

Det er ingen som ringer og spør om du vil ha en jobb. Mitt råd til alle dere som har mistet jobben: Ikke bli sittende hjemme og sende ut søknader. Dra heller rundt og snakk med folk. «In persona» passer kanskje ikke for alle, men ta i alle fall en telefon før du sender søknaden.

Målet mitt var å slippe Nav. Jeg villle ikke inn i en tralt der jeg bare fikk penger, det er bedre å jobbe for dem. Jeg liker å stå opp om morgenen. Jeg liker å ha et sted å gå til.

Min siste arbeidsdag var 29. januar. 8. februar begynte jeg i ny jobb.

Arbeidsledighet i oljebransjen og en del andre bransjer er stor, så jeg har hatt kjempeflaks som fikk fast jobb etter en uke.

Jeg er kjempefornøyd med hvordan alt løste seg og klager ikke på noen ting. Det er kjekt å lære nye ting, og min nye arbeidsplass har tatt i mot meg med åpne armer. Jeg følte meg inkludert i kameratskapet med det samme.

Min gamle arbeidsgiver ble også veldig glad og lettet, og vi feiret ny jobb med kaffe og kake. Jeg har bare fått overveldende positive tilbakemeldinger. Det er kjekt.

Også min kone ble overlykkelig, men hun hadde jo håpet at jeg hadde hatt fri litt lenger enn en uke, slik at jeg kunne fått gjort mer hjemme. Men det får hun leve med.

Publisert: