Hunder uten vern

Bileieren som kjørte over hunden min slapp unna alt ansvar.

Publisert Publisert

FORTVILENDE: Hunder har ikke samme vern og beskyttelse som en annen bil, et gjerde, eller en sau, skriver Anita Østerbø. ILLUSTRASJONSBILDE: SCANPIX

Debattinnlegg

  • Anita Østerbø
    Uggdal

Når en bilist kjører på en annen bil, et gjerde eller en sau, stilles bilisten til ansvar gjennom sin ansvarsforsikring. Personen betalerfor skadene som bilisten har voldt. Ingen spør om det var grovt eller uaktsomt, det holder at det var et hendelig uhell.

Kjører en derimot på en hund, stiller det seg helt annerledes. Denne har ikke samme vern og beskyttelse, og det gjør meg fortvilt på hundenes vegne.

Familievenn:

Les også

Blackie får maten levert på døren

Jeg har nettopp vært gjennom en sak med et forsikringsselskap, der bileieren som kjørte over hunden min slapp unna alt ansvar. Begrunnelsen var at det ikke var bevist at han haddehandlet uaktsomt. Tre vitner har signert en skriftlig forklaring, der det tydelig går frem hvor uaktsom sjåføren har vært.

Hva mer skal til for at de tror på oss? Når du kjører på en blindvei uten fortau, i et lite boligområde der folk og dyrgår på tur,plikter en vel som sjåfør å være ytterst aktsom?

Sterke bånd:

Les også

Gir gratis behandling til rusmisbrukeres kjæledyr

Når bilisten starter bilen og kjører over en hund som sto der fra før, må det vel være uaktsomt? Det kunne vært et lite barnsom sto der.

Hvis det er så vanskelig, ja nærmest umulig, å få en bilist til å stå til ansvar, er det nærmest fritt frem for å kjøre over de hunder en måtte irritere seg over. Sånn kan vi ikke ha det. At naboens gjerde er mer verd enn hunden, er skammelig og viser et syn på hunder som ikkehører hjemme i et sivilisert samfunn.

Samfunnsnyttige:

Les også

Ti hunder settes inn i søket etter savnet 37-åring

For alle oss som er glad i og lever med hund er det viktig å si ifra og kjempe for bedre rettigheter.

Jeg unner ingen andre å oppleve det samme som meg. Det grusomme hylet og de vonde timene før hunden min til slutt sovnet inn, var ikke et verdig farvel med en hund jeg har hatt glede av i fjorten år.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg