Vi trenger turstier for alle

Hvorfor skal steile fjellstier for de sprekeste finansieres, mens turområder som egner seg for barn, eldre og funksjonshemmede raseres?

Publisert Publisert

IKKE FOR ALLE: Stoltzekleiven (bildet) og Oppstemten på Ulriken passer dårlig for foreldre på tur med små barn, og er ubrukelige for mennesker med funksjonshemninger eller helseproblemer. De kan ikke gå en «topptur», skriver innsender. Foto: Torunn A. Aarøy (arkiv)

Debattinnlegg

  • Torill Christine Lindstrøm
    Bergen
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det er flott at Oppstemten på Ulriken og Stoltzekleiven i Sandviken er oppgradert av dyktige sherpaer. Og flott at kommunen og andre finansierer dette.

Mange bruker disse fjellstiene. Men alle kan ikke benytte seg av dem. De passer dårlig for foreldre på tur med små barn, og er ubrukelige for mennesker som bruker stokk eller av andre grunner (ulike typer funksjonshemninger eller helseproblemer) ikke kan gå en «topp-tur».

Les også

Nå er Oppstemten snart i mål

De kan likevel nyte naturen og få mosjon i mindre kupert terreng, spesielt naturområder der det er tilrettelagt med gode stier eller turveier – og kanskje en benk her og der. Som i Krohnegården i Fyllingsdalen.

Krohnegården skulle raseres med bygging av diverse idrettsanlegg, men ble reddet i siste liten, og er nå et yndet og elsket turområde.

Åtveitskogen er et tilsvarende turområde. Spesielt er «Hundremeterskogen» et vidunderlig turområde. Nå trues store deler av Åstveitskogen av rasering, eller utbygging av blant annet boliger.

Men hva skal vi med mer boligbygging i Bergens vakre naturområder og grønne lommer nå når folketallet i Bergen har stagnert og salget av nye boliger går ned? Og hvorfor skal steile fjellstier for de sprekeste finansieres, mens turområder som egner seg for alle – også for barn, eldre og funksjonshemmede – raseres?

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg