Saboterer Storbritannia

Brexit er et knusende nederlag for oss unge.

BREXIT: Ikke alle som stemte Brexit er en rasist, men alle rasister stemte Brexit, skriver Sebastian Barnick (25).

Privat

I dag forlot Storbritannia EU. Dette er en solid seier for Thatcher-generasjon, som atter en gang saboterer Storbritannias fremtid med dårlig informerte og spontane avgjørelser. Rasismen, fordommene og uvitenheten som hviler i hjertet av Storbritannia har nå blitt eksponert.

Ikke alle som stemte Brexit er en rasist, men alle rasister stemte Brexit.

Denne folkeavstemningen avslører noe grunnleggende feil med demokratiet vårt; folk vet ikke alltid hva som er best for landet. Dersom alle var godt utdannet og godt informert, ville det vært lettere for oss å fatte slike store avgjørelser. Dette er imidlertid langt fra sannheten.

Dagens Storbritannia er dypt splittet av klasseskiller. Derfor velger vi ledere som kan ta informerte beslutninger for oss. Dessverre, grunnet makthungrige politikeres ryggløse ledelse, har vi havnet i denne situasjonen.

Storbritannia har aldri vært mer splittet, på tvers av mange markører. Unge og gamle, til venstre og høyre, rike og fattige, walisisk, skotsk og engelsk, forbli eller forlat EU. Temperaturen er skyhøy, men jeg er redd vi ikke enda har nådd kokepunktet.

Verdien av vår høyt elskede valuta har falt til sin laveste verdi siden 1985. 90% av landets økonomer spådde at markedet kom til å krasje; det er ikke overraskende at det nå skjer. Storeguttene i politikken, som til vanlig bruker folks frykt og uvitenhet, rir nå på denne uunngåelige bølgen av popularitet. De skriker at David Cameron må gå av, noe som nå faktisk skjer. Situasjonen er uvirkelig.

Brexit er et knusende nederlag for oss unge, og en seier for giften som ødelegger landet vårt.

Teksten er oversatt fra engelsk, og trykkes for første gang hos BT.

Les også

Når populismen vinn, tapar folket

Les også

EU – verdt å kjempe for

Les også

Flere kan følge etter

Les også

Solberg: - Brexit er et varsku for EUs ledere

Sebastian Barnick (25)

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg