Ikke alt bør handle om penger

Jeg har nok ikke skjønt hvor mye skolen betyr for meg før den nå muligens forsvinner.

Publisert Publisert

FORESLÅS NEDLAGT: Fana Gymnas har også tidligere vært foreslått nedlagt, men forslaget fikk ikke politisk flertall. Saken kommer opp i opplærings- og helseutvalget i fylkeskommunen i morgen, tirsdag 10. november. Foto: Paul S. Amundsen

Debattinnlegg

  • Ine Winther
    skoleelev Fana
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Jeg tror jeg kan snakke for alle nåværende og tidligere elever ved Fana Gymnas og si at vi ønsker at skolen skal forbli.

INE WINTHER Foto: PRIVAT

Fana Gymnas på Paradis er en av de få lokalskolene som er igjen i Bergen. Dersom Fana legges ned, må flere hundre elever pendle en time til skolen hver dag.Det er veldig ugunstig i en ellers travel hverdag, og dersom skolen blir bestemt nedlagt vil vi som elever få mye mindre tid til både skolearbeid, venner og fritidsaktiviteter. Det er ingen hemmelighet at det for mange er stor mangel på motivasjon til å fullføre videregående. For oss ligger denne motivasjonen nemlig her, på Fana Gymnas.

Les også:

Les også

Laksevåg-elev: Ikke ødelegg skolen min

Det går ikke an å skrive noe om Fana uten å nevne noe om den mest koselige kantinen i hele Bergen. Hver dag blir vi møtt med et smil av dem som jobber der. De kan lyse opp dagen din.

Fana kantine er en virksomhet fra Midttuntunet, elevene lærer å respektere og ta hensyn til andre. Fana kantine serverer hjemmelaget varm og kald mat, og når vi snakker om maten må jeg få lov å nevne verdens beste burger.

Til neste år fyller skolen vår 100 år, bare tenk på all den historien som ligger i Fanas vegger. Det å legge ned en skole som er funksjonell, har motiverte elever og ikke minst flinke og motiverende lærere, er for oss helt absurd.

Les også:

Les også

Fylkesrådmannen vil leggje ned Garnes vgs og Fana gymnas

Ikke alle ønsker å gå på store byskoler med tusen elever, for noen passer et mindre miljø bedre.

Jeg forstår at det er en økonomisk side av denne saken også, men burde ikke elevenes trivsel og motivasjon veie litt mer i et spørsmål som omhandler oss, vår utdanning og vår fremtid?

Vi vet hva vi vil, vi vet hva som er best for oss, og hva som skal til for at vi oppnår så gode resultater som mulig, og det er ikke ved å bli spredd rundt på de andre skolene i Bergen. Vennegjenger vil bli oppløst, og trygge og gode forhold med lærere som har blitt oppbygget i løpet av to år vil forsvinne.

Les også:

Les også

Tidligere elev: Ikke legg ned Garnes!

Det siste året har jeg vært veldig motivert på skolen, takket være våre flinke lærere og gode venner. Om Fana blir lagt ned, blir jeg tvunget inn i et nytt læringsmiljø og blir splittet fra vennene mine, og det sier seg selv at dette ikke er en fordel på noen måte da man skal starte på sitt tredje og siste år på videregående. Da kan jeg garantere at jeg vil bli demotivert til skolearbeid, noe jeg vet ikke bare gjelder meg.

Jeg tror jeg kan snakke for de fleste medelevene mine i 2. klasse når jeg sier at et skolebytte vil bli svært negativt for oss. Det å komme inn i et helt nytt sosialt— og læringsmiljø, er nesten som å begynne i 1. klasse igjen. Vi alle vet hvor skummelt det var å begynne på en ny skole, med så mange nye mennesker.

Siste år på videregående betyr mye skolearbeid, lange kvelder og tunge timer. Det passer seg rett og slett ikke å begynne på noe som vil føles som begynnelsen igjen, når vi egentlig skal oppleve slutten.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. For langt fra Garnes til Media City

  2. Finansierer russetiden med tomflasker

  3. Vi har nok private skoler

  4. 17.000 får tilbud om plass på videregående

Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg