Vi har noe annet

Vårt lag kommer aldri til å bli best organisert, men lidenskapen kan ingen ta fra oss.

Publisert Publisert

ORGE ET LAG: 46 minutter på å kontakte foreldre, skaffe lag, fikse drakter og organisere kjøring. I flere år har jeg vært stor i kjeften og sagt at jeg kan stille lag hvor som helst, når som helst. Dette er testen. Kan man orge et lag på en femøring? Foto: PRIVAT

Debattinnlegg

  • Michael Hertzberg
    Trener, Ny-Krohnborg
  1. Leserne mener

Klokken 14.03: *telefonen ringer*.

– Skulle ikke dere vært på cup? Jeg stusser, men vet at Varegg-cup er denne og neste helg.

– Ikke som jeg vet. Hmmm. Har ikke sett noen e-post. Trodde det var neste helg. Når er vår neste kamp?

– Den går kl. 14.50 på Nymark, like ved Brann stadion. Rekker dere det?

46 minutter på å kontakte foreldre, skaffe lag, fikse drakter, organisere kjøring, og komme dit tidsnok – bare kjøreturen tar 12 minutter alene.

Jeg setter middagen – marokkansk kylling som skal langstekes – i ovnen. I flere år har jeg vært stor i kjeften og sagt at jeg kan stille lag hvor som helst, når som helst. Dette er testen. Kan man orge et lag på en femøring?

Trener Michael Hertzberg Foto: Privat

14.05: Sms til alle foreldrene. Fyller bagen med noen drakter, de fleste fra tidligere år, egentlig altfor små. Du ringer din sønn – ingen svar. De første sms’ene tikker inn umiddelbart. To spillere.

14.12: Ankommer Gyldenpris, hjemmebanen vår, henter to G10-spillere, som spiller med en gjeng voksne innvandrere som alltid møtes på banen på formiddagene. Finner flere store og slitte drakter i klubbhuset, som lukter hest. Tar dem med likevel. 4 spillere.

14.22: Ankommer 'Bingen'. Det yrer med spillere i flere årskull. Hvem vil spille kamp? Ungene flokker seg rundt meg. Jeg kan velge, men også vrake. Har kun to ledige plasser i bilen. Plukker med 4. Noen har dongeribukse, andre i vintersko. Får i tillegg hentet 3 par ymse sko i ymse størrelser. 8 spillere.

14.28: Fyller bilen med seks spillere, hulter i bulter. I et strøk hvor man iblant møter annenhver bil med blålys, så er dette risikosport. Men i Blodbyen er det egne regler som gjelder. Alle skal med. En siste spiller dropper kirken, og går til cupen selv. Fotball er også religion. 9 spillere.

14.44: Ankommer Nymark i god tid før kamp. Noen har fotballsko, ingen har leggskinn. Nesten nok drakter. Vi har kanskje ikke dyre fotballakademier med egne treningsdresser, men vi har en god gjeng lidenskapelige barn som puster fotball i bingen helg etter helg. 9 spillere, med opphav fra 7 forskjellige land. Penger har vi lite av, men fattige er vi ikke. Vi har noe annet. Eller? Vi har kanskje ikke noe annet. Ungene er så giret som man kan bli.

Les også

Vil du ha meningene dine i BT?

15.32: Vant første kamp 12-1. Easy peasy. Alle er litt sur på grunn av volleyskuddet på den innøvde corneren som gikk like over krysset. Både trener og spillere blir selvgod.

– Fantastisk spilt, gutter, hva har dere egentlig spist i dag? Det er da man møter virkeligheten med liten v. Noen har ikke spist siden frokost, noen har ennå ikke spist frokost. Kjøper 8 nuddelbegre.

16.05: Spillerne er tung i magen etter maten. Men etter 7 sekunder leder vi 1-0. Vi danser oss gjennom midtbanen, forsvaret, og legger den til siden for keeper. Så enkelt. Og så vanskelig.

Litt tyngre i steget, men vi kjemper kampen inn. 4-3 til oss. Fortsatt er det en del foreldre som ikke vet at poden er på cup. Men de spiller vel fotball dagen lang uansett?

16.42: Vi prøver å ta lagbilde. Spillerne mine kan skyte i vinkelen, slå elegante stikkpasninger, takle storvilt i høy fart, men vi vil nok aldri klare å ta et skikkelig lagbilde.

17.23: Hjemme til middag. Tar Marokkansk kylling ut av ovnen. Slår fast at vi i Nykrohnborg aldri kommer til å bli best organisert, men lidenskapen kan ingen ta fra oss.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg