Bergen var en bedre by før bompengene kom

Vi vil ha den tiden tilbake.

Publisert: Publisert:

BYUTVIKLING: Bybane til Åsane – bydelen som er godt fornøyd med buss – er «galimatias», skriver Terje Haugom. Foto: Helge Skodvin (arkiv)

Debattinnlegg

Terje Haugom
Rådalen

Uansett hvordan regjeringens «bompenge-pakke» slår ut for Bergen, og uansett hvordan kommunevalget i Bergen går, bør det kuttes drastisk i den såkalte «Bypakken». Vi har det bra nok i Bergen som vi har det, og kommunen kan bare våge å øke andre skatter og avgifter når bompenge-inntektene går ned!

Ny bybane til Oasen bør vel fullføres, men bybane til Åsane – bydelen som er godt fornøyd med buss – er «galimatias».

NOK ER NOK: Vi vil ikke finne oss i at politikerne skal presse gjennom flere fordyrende prosjekter, skriver Terje Haugom, som nylig har meldt seg inn i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger. Foto: Privat

Det hevdes at eldre og arbeidsfolk blir taperne etter regjeringens «løsning» på bompenge-problemet, og det må ikke skje i Bergen. Politikerne må etter hvert forstå at folk må få bestemme selv hvordan de vil transportere seg selv.

Nye fossilmotorer med svært lave utslipp er på vei inn på markedet. Bergen må gjøres mer åpen og trivelig – både for de næringsdrivende og de som trenger bilen sin for å handle og komme på jobb.

Det er blitt en «motesak» å være så grønn som mulig, og kun gå og sykle til alt mulig. Oslos sentrale strøk er i ferd med å bli en spøkelsesby, hvor kun utelivet har livets rett – ingen biler og bedrifter er ønsket.

Slik er det i ferd med å bli i Bergen også. Håpløse parkeringsforhold, butikkdød, en million unødvendige spisesteder, reguleringer og forbud i vår en gang så levende og trivelige by. Klima og miljø er i ferd med å bli skjellsord for flere og flere.

Les også

Nye Kong Oscars gate skulle skape liv og røre i sentrum. – Det finnes ikke folk her, sier butikkeier

Bergensere: Følg med på «kommunale avgifter». Skjer det uventede økninger, gjør opprør! Vi vil ikke finne oss i at politikerne skal presse gjennom flere fordyrende prosjekter.

Bergen var en bedre by før bompengene kom! Vi vil ha den tiden tilbake, ikke «utvikling» for enhver pris.

Publisert:
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg