Gi oss skøyteis!

Når Skansedammen nå fylles igjen, bør den kunne brukes som skøytebane.

Publisert Publisert

KAN BLI SKØYTEBANE: Slik vil Skansedammen se ut etter planlagt utbygging. ILLUSTRASJON: MULTICONSULT AS

Debattinnlegg

  • Bente Florelius
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

For mange år siden opplevde vi beboere på Fjellsiden en spesielt kald vinter, der Skansedammen var frosset lenge. Vi hadde skøyteis med lek, moro og skøytetrening for små og store. Et område som resten av året var avstengt, i hvert fall formelt, åpnet plutselig opp for litt vinteridrett for amatører i fellesskap med andre familier, naboer og mange, mange andre på Fjellsiden. En virkelig fest for oss som ellers ikke har mange nærområder å leke oss på. Mange tok også turen opp fra sentrum til den nye attraksjonen som plutselig dukket opp på Skansen.

Les også

Her vil naboene ha isbane

I år har det vært en flott opplevelse å se glade barn og ungdommer virkelig utnytte de få dagene med snø etter jul til aking og gøy nedover fra Fløyen og til byen. Noen få dager. Hva med andre vinteraktiviteter i en større del av sesongen?

Parkeringsanlegget bak Skansen brannstasjon nærmer seg ferdigstillelse. Det gamle bassenget skal gjenskapes i størrelse, og arealene rundt skal åpnes for publikum og rekreasjon på sommerstid. Hvorfor ikke gi det nye anlegget en attraksjon for byen også på vinterstid?

Fremdeles er det tid nok til å legge ned sløyfene med kjøleelementer for å få dette til. Det er nå det er enkelt å gjøre det. Hvorfor ikke vise litt kreativt overskudd og tilby bybeboerne en liten arena for sunn vinterlek, bevegelse og moro i den lange mørketiden? Og en ny attraksjon for Bergen?

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg