Nå må dere våkne

Donald Trump vil nekte alle verdens muslimer adgang til USA. Asylmottak brennes ned i Norge. Dette er fascisme.

Publisert Publisert

Å omtale asylsøkere som avskum, rotter, udyr, og pestlignende sykdommer. Å dyrke mennesker som begår alvorlig kriminelle handlinger, og som er villige til å drepe uskyldige uten rettmessig dom, er fascisme mener Geir Tangen.

Debattinnlegg

  • Geir Tangen
    Haugesund
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Tirsdag 8. desember. Dagen jeg våknet. Jeg kan ikke sove. Jeg kan ikke sitte stille og se dette skje. Flere brannstiftelser på norske asylmottak er et faktum. Ifølge TV 2 har det vært forsøkt brannstifting på mottak bestående av 40 barn. Enslige, redde, forsvarsløse og foreldreløse barn. Brannstifterne hylles på internett som helter, som motstandsfolk, som mennesker som beskytter oss mot en okkupasjonsmakt. Jeg skulle ønske Gunnar Sønsteby og Max Manus var i live og kunne uttale seg om en slik hyllest.

«Brenn ned alle sammen»:

Les også

Her applauderes brannen på asylmottaket

Samtidig i USA ser vi Donald Trump, mannen som klart leder republikanernes presidentkamp, si at han vil nekte alle verdens 1,7 milliarder muslimer adgang til USA. De som allerede bor der vil han tvangsregistrere i et muslimsk register, og han vil utstyre hver og en av dem med identifikasjonsmerker som de må bære på seg til enhver tid, og som viser at de er muslimer.

Hør vår podcast:

Tilbake i Norge ser vi Norges fremste islamkritiker, en fanatisk kvinne plassert langt til høyre for våre nåværende politiske partier, lede stort i avstemningen om å bli årets navn i VG. Sist jeg sjekket for en uke siden hadde hun over 35.000 som heiet på henne. Over dobbelt så mye som nærmeste utfordrer.

Ja, jeg er våken nå – og jeg er sint, fortvilet, trist og forbauset over det norske folk og det amerikanske folk sin totale mangel på historiekunnskap. Dette er fascisme!

Les også

«No er den høyreekstreme validen komen til oss på Vestlandet»

Hører dere meg? Å skille mennesker etter rase, religion, legning eller kjønn. Å merke mennesker av en spesiell gruppering med gule stjerner eller andre papirer. Å ta fra dem menneskerettigheter. Nekte dem adgang. Sette fyr på boligene deres når de flykter fra sine terrorregimer.

Å omtale dem som avskum, rotter, udyr, og pestlignende sykdommer. Å dyrke mennesker som begår alvorlig kriminelle handlinger, og som er villige til å drepe uskyldige uten rettmessig dom, er fascisme. Slutt å skjule dette bak fine ord som islamkritikere, innvandringskritikere, konservative kristne og terrormotstandere.

Fryktet ildspåsettelse:

Les også

Holdt asylplaner i Bærum hemmelig for å hindre brann

Arnulf Øverland ba oss våkne og se hva som skjedde i Europa i 1936. Vi måtte våkne før det var for sent. Den gangen var jødenede de notorisk kriminelle rottene og den krypende pesten som måtte bære gule stjerner og se hjemmene sine stå i brann. Enhver kriminell handling begått av en jøde ble sett på som terror fra alle jøder, eller som et bevis på at disse menneskene ikke hadde livets rett.

Kjære medmennesker i Norge. Dere som fulgte med i historieundervisningen på skolen. Nå må dere våkne! Jeg roper med siste pust av min stemme – vi har ikke lov til å gå her å glemme!

Innlegget ble først publisert på Geir Tangen sin Facebookprofil.

Publisert
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg