Lag en «regnsir» - bergensvarianten av en geysir

DEBATT: Jo mer det regner, jo oftere blir det «regnsir»-utbrudd.

Publisert Publisert

BERGENSK GEYSIR: Ved å samle opp regnvann og sprute det ut av et hull i bakken, kan vi få en særegen bergensk «regnsir». På bildet: Great Geysir på Island. Foto: NTB scanpix

Debattinnlegg

  • Anders Waage Nilsen
    Landås
Les alle sakene om
Et litt bedre Bergen
Lesernes forslag om hvordan byen kan bli enda bedre. Send ditt forslag til debatt@bt.no, og merk e-posten med "Litt bedre Bergen"!

Hvordan gjøre regnet i Bergen til en attraksjon? Hva må til for at besøkende turister skal begynne å drømme om å oppleve det berømte bergensregnet?

Vi bør lage verdens eneste og første «regnsir» - Bergensvarianten av en geysir.

Jeg ser for meg at vi samler takvann fra en eller flere bygninger i sentrum. Dette vannet fyller opp en stor tank. Idet vannmengden passerer en kritisk grense, får «regnsiren» utbrudd. Kanske et utbrudd per millimeter regn?

Les også

Nå kåres vinneren av «Et litt bedre Bergen»

Ved utbrudd kanaliseres det oppsamlede vannet inn i et rør som tilsettes trykk. Røret føres under gateplan og sprutes med stor kraft ut av av et hull i bakken. Jo høyere og mer spektakulært, jo bedre.

Målet er at folk skal kveppe og blir kliss våte. De humørløse må bli sure og irriterte, sånn som med buekorps. Men ungene må juble.

Jo mer det regner, jo oftere blir det «regnsir»-utbrudd. Bergen blir enda mer verdensberømt enn vi allerede er. Alle turistene håper på mest mulig regn når de kommer.

Kåring av de beste «Et litt bedre Bergen»

Denne høsten har kreative lesere av Bergens Tidende sendt inn originale ideer om hvordan vi kan gjøre byen vår litt bedre. Hva med et solhus midt på Festplassen, en bobbane ned fra Ulriken, eller en gigantisk lekeplass på Torgallmenningen?

Nå er det klart for finale i «Et litt bedre Bergen». Velkommen i kveld, torsdag 6. desember kl. 18-19.30 på Media City Bergen (Lars Hilles gate 30).

De aller beste ideene kåres av et eminent panel bestående av:

  • Harald Schjelderup, byrådsleder
  • Marit Warncke, leder av Bergen Næringsråd
  • Axel Vindenes, artist

Åpent for alle - gratis inngang. Velkommen!

Publisert
Et litt bedre Bergen
Lesernes forslag om hvordan byen kan bli enda bedre. Send ditt forslag til debatt@bt.no, og merk e-posten med "Litt bedre Bergen"!
Din mening betyr noe
I BT trenger du ikke å være ekspert eller politiker for å slippe til. Skriv om det du har på hjertet! Skriv et innlegg