Hva i alle dager er dette for noe?

Det er vanskelig å ikke smile.

Erna Solberg (H) har skiftet navn til «Arne Erna Solberg» på Linkedin. Sylvi Listhaug (Frp) mener dette er en slags merkelig symbolpolitikk.
  • Sylvi Listhaug
    Partileder, Frp
Publisert Publisert
iconDebatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter, og kvalitetssikret av BTs debattavdeling. Meninger og analyser er skribentens egne.

En tidligere statsminister, og leder for Høyre, Erna Solberg endrer navn i sosiale medier (Linkedin, red.anm.) til «Arne Erna Solberg». Det samme gjør tidligere statsråd Tina Bru. I en slags merkelig symbolikk om at det tydeligvis er så vanskelig å bli kvinnelig toppleder i Norge.

«Er det noen som er eksempler på god likestilling og frihet i Norge, så er det vel nettopp Erna Solberg», skriver Sylvi Listhaug (Frp).

Selv heter jeg Sylvi, og jeg har aldri hatt noen problem med jobb på grunn av at jeg er født kvinne. Jeg har imidlertid fått alle muligheter, og jobbet og stått på. Slik også Erna og Tina har gjort. Den ene er blitt statsminister, Tina er blitt statsråd, og det er jeg selv også blitt.

Er det noen som er eksempler på god likestilling og frihet i Norge, så er det vel nettopp Erna Solberg, Siv Jensen, Tina Bru, Ine Marie Søreide, meg selv og en rekke andre kvinner.

Slik forklarer Erna Solberg (H) navnebyttet på Linkedin.

Vi har et fantastisk land hvor folk kan gjøre hva de vil med livene sine. Det gjør meg stolt, og jeg håper alle kvinner og deres familier finner ut av hvordan de kan leve de beste livene de ønsker. Det skal ikke vi som politikere sitte på vår høye hest og moralisere over. Minst av alt dem som har vært statsministre, statsråder og toppledere.

Jeg forstår veldig godt alle dem som velger annerledes. Det er tross alt de selv som skal leve deres liv.

Innlegget ble først publisert på Facebook.

Publisert